Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Ρ.Δούρου: Έχουμε χρέος να σταθούμε στην σωστή πλευρά της ιστορίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρ.Δούρου: Έχουμε χρέος να σταθούμε στην σωστή πλευρά της ιστορίας

Στα χθεσινά επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου αναφέρεται η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου σε ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο facebook, σημειώνοτνας ότι «έχουμε χρέος να σταθούμε στην σωστή πλευρά της ιστορίας»

Συγκεκριμένα, η Ρ.Δούρου αναφέρει: «Ποιος πέφτει από τα σύννεφα; Μήπως δεν ξέρουμε ότι υφίσταται αντισημιτισμός στην Ελλάδα - οι συστηματικές βεβηλώσεις εβραϊκών μνημείων το μαρτυρούν. Μήπως αγνοούμε ότι υπάρχει ένα ρεύμα απόψεων που επιχειρεί να ταυτίσει την Ορθοδοξία, που είναι οικουμενική, με τα εθνικά όρια της Ελλάδας;»

παράληλα, η περιφερει'άρχης Αττικής αναρωτιέται «γιατί μας ξαφνιάζουν οι εικόνες εκείνων που νοσταλγούν τους ναζί και που έχουν ως πρότυπο τους Έλληνες που, την περίοδο της γερμανικής Κατοχής, συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και με κουκούλες κάρφωναν πατριώτες αντιστασιακούς και τους έστελναν στα εκτελεστικά αποσπάσματα, και που σήμερα κραδαίνοντας λοστούς και σταυρούς, ασχημονούν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη; Εντάσσονται σε μια φασιστική προσέγγιση που θέλει σήμερα να πάρει τη ρεβάνς του χθες».

Τέλος η Ρ.Δούρου σημειώνει ότι «δυστυχώς, όλα αυτά είναι τόσο πραγματικά, όσο και γνωστά, και οργώνουν το κοινωνικό μας ασυνείδητο. Απλά σοκάρουν όταν έρχονται έτσι, ακατέργαστα, σαν χείμαρρος, στο προσκήνιο. Και έχουμε χρέος να σταθούμε στην σωστή πλευρά της ιστορίας».

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FDourou.Rena%2Fposts%2F10214146031269683&width=500

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL