Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Ο Θ. Θεοχαρόπουλος θα δώσει τον τόνο στην Κ.Ε. - Έντονη ενόχληση από τις απειλές Γεννηματά, ισχυρή η εισήγηση του "Ναι" * Νέες απειλές από τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο: "Όποιος ψηφίσει δεν θα συνεχίσει μαζί μας" / Αύριο η ΔΗΜ.ΑΡ. αποφασίζει για τη συμφωνία των Πρεσπών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Θ. Θεοχαρόπουλος θα δώσει τον τόνο στην Κ.Ε. - Έντονη ενόχληση από τις απειλές Γεννηματά, ισχυρή η εισήγηση του "Ναι" * Νέες απειλές από τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο: "Όποιος ψηφίσει δεν θα συνεχίσει μαζί μας" / Αύριο η ΔΗΜ.ΑΡ. αποφασίζει για τη συμφωνία των Πρεσπών

Αύριο το μεσημέρι η ΔΗΜ.ΑΡ. αποφασίζει την τελική θέση της για τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία θα μεταφραστεί με την κοινοβουλευτική στάση του Θ. Θεοχαρόπουλου στην ψηφοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως το βράδυ της Παρασκευής όλα τα ενδεχόμενα παρέμεναν ανοικτά, με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. και βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ. να έχει δεχτεί εισηγήσεις από τα στελέχη του κόμματος για όλες τις δυνατές επιλογές. Κατά τις πληροφορίες της “Α”, η εισήγηση του “Ναι” προς τον Θ. Θεοχαρόπουλο είναι ισχυρή εντός της ΔΗΜ.ΑΡ., με κεντρικό επιχείρημα ότι το ζήτημα της επίλυσης του "Μακεδονικού" πρέπει να μπει πάνω απ’ όλα. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες εξετάζεται ακόμα και η επιλογή της αποχής.

Με την τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή αύριο το μεσημέρι θα “χρωματίσει” την εισήγησή του για το πώς πρέπει να κινηθούν το κόμμα και ο ίδιος με την ψήφο του. Η Κ.Ε. θα προχωρήσει σε ψηφοφορία, από όπου θα ληφθεί και η τελική απόφαση. Η απόφαση που θα λάβει η Κ.Ε. θα δεσμεύει τον Θ. Θεοχαρόπουλο και δεν θα αλλάξει από τη συζήτηση και την απόφαση που θα υπάρξει στην Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛΛ., η οποία είναι δεδομένη για “Όχι” στη συμφωνία.

Σε κάθε περίπτωση, στελέχη της Αγ. Κωνσταντίνου ανέφεραν ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι σταθερά θετική για το περιεχόμενο της συμφωνίας (“έχει περισσότερα θετικά, παρά αρνητικά”), επικρίνοντας παράλληλα την κυβέρνηση για “εργαλειοποίηση” του θέματος. Επιπλέον η απόφαση που έχει να λάβει είναι “πολυπαραγοντική” καθώς η εξίσωση περιλαμβάνει και τις σχέσεις με το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Ως προς αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες της “Α”, έχουν δημιουργήσει εντονότατη δυσφορία κάθετα και οριζόντια στις τάξεις της ΔΗΜ.ΑΡ. οι προειδοποιήσεις της Φ. Γεννηματά για “συνέπειες” σε όσους ψηφίσουν διαφορετικά από τη “γραμμή” του ΚΙΝ.ΑΛΛ. παρότι δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Κρεμαστινός: “Πολιτική αθλιότητα” Κωνσταντινόπουλου

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται το τεταμένο κλίμα εντός του ΚΙΝ.ΑΛΛ., με τον Δ. Κρεμαστινό να κατηγορεί (ρ/σ News 247) για “πολιτική αθλιότητα” τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο, που προχθές επιτέθηκε στον βουλευτή για την άποψή του ότι "ο διάλογος είναι πιο εύκολος μεταξύ ΚΙΝ.ΑΛΛ. -ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση του Π. Καμμένου". Ο Δ. Κρεμαστινός επέμεινε σε αυτή τη θέση του, ενώ ξεκαθάρισε εκ νέου ότι, ακόμα κι αν η Φ. Γεννηματά “αφήσει ελεύθερο το θέμα”, όλοι οι βουλευτές θα πρέπει να έχουν ενιαία στάση.

Παράλληλα ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος εμφανίστηκε “βασιλικότερος του βασιλέως” δηλώνοντας (ρ/σ Alpha), με αφορμή τις προειδοποιήσεις Γεννηματά, ότι “όποιος ψηφίσει δεν θα συνεχίσει μαζί μας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL