Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Στ. Πιτσιόρλας: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από τη Βουλή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ. Πιτσιόρλας: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από τη Βουλή

Την πεποίθησή του ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί στην ελληνική Βουλή με «διαδικασίες άνετες κοινοβουλευτικά και εν μέσω δημόσιας συζήτησης» εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο της σημερινής του επίσκεψης στα γραφεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι τα επιχειρήματα υπέρ της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι «πάρα πολύ ισχυρά» και για αυτό, όπως είπε, αρνείται η ΝΔ να αποδεχτεί την πρόταση για μια δημόσια συζήτηση μεταξύ των Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλυτικότερα, οι δηλώσεις του κ. Πιτσιόρλα έχουν ως εξής: «Η Συμφωνία των Πρεσπών πιστεύουμε ότι θα ψηφιστεί στη Βουλή, με βάση τις τοποθετήσεις των κομμάτων και των βουλευτών. Θεωρούμε ότι υπάρχει η πλειοψηφία. Για εμάς, είναι πολύ μεγάλης σημασίας να αξιοποιήσουμε τη συγκυρία που έχουμε αυτή τη στιγμή, να αξιοποιήσουμε το γεγονός ότι η γειτονική μας χώρα προχώρησε στη συνταγματική αναθεώρηση με βάση και τα όσα περιείχε η συμφωνία, και να προχωρήσουμε και εμείς στην επικύρωσή της. Πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει με διαδικασίες άνετες κοινοβουλευτικά, σε δημόσια συζήτηση, και νομίζουμε ότι τα επιχειρήματα υπέρ της επικύρωσης της συμφωνίας είναι πάρα πολύ ισχυρά. Αυτό άλλωστε δείχνει και η άρνηση της ΝΔ να αποδεχτεί την πρόταση για μια δημόσια συζήτηση μεταξύ των Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL