Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Περήφανη και για την αποστασία η Ντόρα Μπακογιάννη

Υιοθετώντας εμμέσως τις ακριοδεξιές χυδαιότητες για τον πατέρα του Αλ. Τσίπρα - "Καρφί" στον πρόεδρο της Ν.Δ.: "Απαντώ στον πρωθυπουργό γιατί ο Κυριάκος ήταν αγέννητος εκείνη την εποχή"

Τις ακροδεξιές χυδαιότητες για την εργασία του πατέρα του πρωθυπουργού την περίοδο της χούντας υιοθέτησε εμμέσως χθες στη Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής της Ν.Δ. θέλησε να απαντήσει στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην αποστασία του 1965, στην οποία ο πρόεδρος της Ν.Δ. για κάποιο λόγο απέφυγε να απαντήσει και να υπερασπιστεί την πολιτική ιστορία του πατέρα του - κάτι που η Ντ. Μπακογιάννη σημείωσε...

"Ο Αλ. Τσίπρας, κουνώντας το δάχτυλο στον Κ. Μητσοτάκη, του είπε με την 'κουτσογιώργιο λογική' ότι δεν δικαιούται να ομιλεί περί αποστασίας λόγω οικογενειακής κληρονομιάς" είπε η Ντ. Μπακογιάννη και συνέχισε: "Αντιπαρέρχομαι τη γνωστή φασιστική λογική της οικογενειακής ευθύνης για να απαντήσω εγώ στον πρωθυπουργό -γιατί ο Κυριάκος ήταν αγέννητος εκείνη την εποχή- που έχω μερίδιο της οικογενειακής ευθύνης, ότι είμαι περήφανη για τους δημοκρατικούς αγώνες του πατέρα μου από την Κατοχή μέχρι τη δικτατορία των συνταγματαρχών".

Αλλά η Ντ. Μπακογιάννη δεν αρκέστηκε να δηλώσει περήφανη για την αποστασία. Ένιωσε την ανάγκη να δηλώσει πως "εύχομαι το ίδιο να μπορεί να πει και ο Αλ. Τσίπρας για τον δικό του πατέρα".

Εντελώς τυχαία, στο ίδιο επίπεδο με την Ντ. Μπακογιάννη κινήθηκε χθες και η εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα", η οποία στην πρώτη της σελίδα ρωτούσε "Αλέξη, τι έκανε ο πατέρας σου στην επταετία με τον 'Σκαπανέα';" και σε εσωτερική σελίδα ισχυριζόταν ότι "ο πατέρας του Τσίπρα έκανε χρυσές δουλειές με την 21η Απριλίου".

Δείτε όλα τα σχόλια