Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ.Τσίπρας: Θα ξεπεράσουμε τις πολιτικές δυσκολίες όπως ξεπεράσαμε και τις οικονομικές

Eurokinissi

Κατά τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών, Π.Μοσκοβισί, ο πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος ότι «η ελληνική Βουλή θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα της χώρας, γιατί είμαστε στο μονοπάτι της ανάπτυξης» - Η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα, βρίσκεται σε μια νέα μεταμνημονιακή φάση δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί (Video)

«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι τις επόμενες μέρες η ελληνική Βουλή θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα της χώρας, γιατί είμαστε σε μια πολύ σημαντική περίοδο, είμαστε στο μονοπάτι της ανάπτυξης και η πολιτική σταθερότητα είναι πολύ σημαντική», τόνισε ο , Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, δηλώνοντας αισιόδοξος «ότι θα ξεπεράσουμε τις πολιτικές δυσκολίες, όπως καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες στο παρελθόν».

 «Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον» ανέφερε ο πρωθυπουργός, «γιατί ξεπεράσαμε τις δυσκολίες και τώρα έχουμε τη δυνατότητα για ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στο μέλλον, περαιτέρω μείωση της ανεργίας -που είναι το σημαντικότερο για εμένα- και να προσπαθήσουμε να έχουμε αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα».

Διότι, όπως πρόσθεσε, ο ίδιος αυτό είναι επίσης σημαντικό, προκειμένου «να έχουμε αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Πιερ Μοσκοβισί: Η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα

Ο κ. Μοσκοβισί από την πλευρά του ανέφερε ότι η επίσκεψή του αφορά περισσότερο την οικονομία και πως στις συναντήσεις που θα έχει με τους επικεφαλής του επιχειρηματικού και τραπεζικού τομέα το μήνυμά του είναι θετικό.

«Βλέπουμε ότι η Ελλάδα τώρα προχωρά ως κανονικό μέλος στην Ευρωζώνη» υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα και ο λαός της αξίζουν και δικαιούνται ένα πλήρες successs story».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος δεν παρέλειψε ν ασημειώσει ότι η επίσκεψή του πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης από το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο και πως γίνεται σε μία ενδιαφέρουσα στιγμή.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν παρεμβαίνει σε καμία ψηφοφορία και πως είναι γνωστό ότι η Κομισιόν καλωσορίζει το γεγονός ότι υπάρχει συμφωνία για το ονοματολογικό, μεταχειριζόμενος τον όρο «Μακεδονία». Σε αυτήν την αποστροφή, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «την επόμενη φορά που θα είστε εδώ, είστε υποχρεωμένος να πείτε "Βόρεια Μακεδονία", όχι "Μακεδονία", αυτό είναι το σημαντικότερο για εμάς».

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια