Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Ευθεία στοχοποίηση βουλευτών από τον Κυρ. Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευθεία στοχοποίηση βουλευτών από τον Κυρ. Μητσοτάκη

Στη στοχοποίηση των “πρόθυμων βουλευτών που ακούγεται ότι βρέθηκαν σε τιμή προσφοράς: έξι σε τιμή μίας ψήφου” προχώρησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την παροχή ψήφου στην κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρείχε πλήρη πολιτική κάλυψη στο στέλεχος της Ν.Δ. Σπύρος Αβραμάκο που παρακινούσε - μέσω αποστολής μαζικών μηνυμάτων - τους "γαλάζιους" οπαδούς σε άσκηση βίας εναντίον βουλευτών, σημειώνοντας: "Έχετε το θράσος να εγκαλείτε τη Ν.Δ. για δήθεν κατατρομοκράτηση βουλευτών όταν ο κ. Πολάκης 'φωτογράφιζε' συγκεκριμένους δικαστικούς;”. Δεν δίστασε δε να παραλληλίσει τον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη με τον πραξικοπηματία στρατηγό Σπαντιδάκη. Ο Κ. Μητσοτάκης ενόψει του νέου συλλαλητηρίου των “νεομακεδονομάχων” επισήμανε πως “οι κ. Τσίπρας - Καμμένος είναι υπόλογοι στους Μακεδόνες και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό”...

"Κυβέρνηση κουρελού"

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., θέτοντας στο στόχαστρο τους βουλευτές που προσανατολίζονται να στηρίξουν τη κυβέρνηση και τη συμφωνία των Πρεσπών, επισήμανε ότι “η φαρσοκωμωδία των ελιγμών και της συναλλαγής απαιτεί και κομπάρσους: μιλάω για περιφερόμενους βουλευτές, οι οποίοι αλλιώς εξελέγησαν σε αυτή τη Βουλή, αλλιώς έδρασαν και αλλιώς θα την εγκαταλείψουν. Πρόθυμοι τώρα να μεταβληθούν σε δεκανίκια μιας κυβέρνησης που έχει γίνει κουρελού η ίδια, αφού κουρέλιασε την οικονομία και τα εθνικά συμφέροντα”.

Λάσπη σε Δανέλλη - Παπακώστα

Ο Κ. Μητσοτάκης, αναγνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης, κλιμάκωσε τις λασπολογικές επιθέσεις του προσθέτοντας ότι “Βλέπω πολιτικούς γυρολόγους πρόθυμους να συνδράμουν την κυβέρνηση. Διάφορα πολιτικά ναυάγια, που μέχρι πρότινος χαρακτήριζαν τον κ. Τσίπρα ως τον πιο ανέντιμο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης, τώρα τρέχουν από πίσω σας, εκλιπαρώντας για ένα κομμάτι εξουσίας για τους λίγους μήνες που σας απομένουν”. Ισχυρίστηκε δε πως “όσους απελπισμένους κι αν μαζέψετε, κ. Τσίπρα, τους πολίτες αυτή τη φορά ούτε θα τους κοροϊδέψετε ούτε θα τους εξαγοράσετε. Ο λογαριασμός θα είναι βαρύς και θα τον πληρώσετε στις κάλπες”.

Απευθύνθηκε δε προσωπικά στον ανεξάρτητο βουλευτή Σπύρο Δανέλλη, υποβάλλοντας το ερώτημα: "Τι άλλαξε μέσα σε έξι μήνες, όταν καταψηφίζατε την κυβέρνηση, και τώρα ξαφνικά την υπερψηφίζετε; Εγώ μιλάω με ονόματα και δεν φοβάμαι να μιλήσω με ονόματα”. Στο ίδιο ύφος επιτέθηκε και κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα λέγοντας: “Τι ξαφνικός έρωτας είναι αυτός; Μάλλον θα μπει στα μουλωχτά να ψηφίσει. Είμαι περίεργος τώρα, κ. Τσίπρα, αν θα την αναβαθμίσετε από υφυπουργό σε υπουργό”.

Ασπίδα προστασίας στον Αβραμάκο

Σε αυτό το φόντο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλυψε απόλυτα τον γραμματέα της μεγαλύτερης νομαρχιακής οργάνωσης της Ν.Δ. (παρά την άμεση παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου), επισημαίνοντας: “Αναφερθήκατε σε ένα κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Αναρωτιέμαι, δικός σας υπουργός, ο κ. Πολάκης, δεν ήταν αυτός ο οποίος επώνυμα αναφέρθηκε σε δικαστές στο Facebook; Τον καλύψατε γιατί Πολάκης ίσον Τσίπρας”.

Παραλληλισμός Αποστολάκη με πραξικοπηματία!

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσπερνώντας το χουντικό παρελθόν του Σπύρου Αβραμάκου, έφτασε στο σημείο να εγκαλέσει τον πρωθυπουργό διότι “εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό τον υπουργοποιήσατε, ενώ φορά ακόμα τη στολή του. Ο τελευταίος για τον οποίο είχε συμβεί το ίδιο ήταν ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης, που ορκίστηκε υπουργός Άμυνας την 21η Απριλίου του 1967”!

"Εικονικό διαζύγιο"!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως “και η έξοδος του κ. Καμμένου από την κυβέρνηση είναι προφανώς εικονική, κ. Τσίπρα, και οι χειρισμοί προσυνεννοημένοι. Οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. δεν χώρισαν. Απλά συγχωνεύθηκαν. Και ο πολιτικός συνεταιρισμός Τσίπρα-Καμμένου παραμένει. Θα χρειαστείτε ειδικό συνεργείο για να αποκολληθείτε από τις καρέκλες σας όταν χάσετε τις εκλογές».

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, επανήλθε στην “καραμέλα” ότι “εσείς, κ. Τσίπρα, παραχωρήσατε στους Σκοπιανούς 'μακεδονική' ταυτότητα και 'μακεδονική' γλώσσα”, προσθέτοντας πως “ο κ. Καμμένος, που τώρα σκίζει τα ιμάτιά του για να υπερασπιστεί το όνομα της Μακεδονίας, σήμερα συνυπογράφει την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών. Άλλωστε, έχει εκχωρήσει τους βουλευτές του παρέχοντάς σας την ψήφο εμπιστοσύνης που τόσο επιζητάτε”.

“Άτυπο Μνημόνιο”

Συν τοις άλλοις, κατέφυγε εκ νέου στη συνταγή της καταστροφολογίας για την πορεία της οικονομίας λέγοντας προς τον πρωθυπουργό: “Δεν χρειάζονται οι πολίτες να τους εξηγήσετε πόσο καλά ζουν. Και για το πώς η οικονομία είναι το ατού σας. Οι Έλληνες ξέρουν ότι η πατρίδα μας επιτηρείται στο πλαίσιο ενός άτυπου Μνημονίου που ναρκοθετεί την οικονομία με υπερβολικά πλεονάσματα και με ενέχυρο για 99 χρόνια τον δημόσιο πλούτο - μέχρι και τα μνημεία μας”.

"Εκλογές τώρα"!

Ο Κ. Μητσοτάκης, παρά το γεγονός ότι έχει καταθέσει το αίτημα για εκλογές από τις 29 Μαρτίου 2016, σημείωσε πως “είμαι υποχρεωμένος και πάλι να προειδοποιήσω για την κρίσιμη κατάσταση της οικονομίας, η οποία θα επιβαρυνθεί πολύ περισσότερο από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο”. Ωστόσο, επανέλαβε, “Εκλογές εδώ και τώρα. Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα!

Τέλος, ο πρόεδρος της Ν.Δ., στον απόηχο των πρόσφατων εξελίξεων που αφορούν την υπόθεση Novartis, σημείωσε: “Κοροϊδέψατε τον κόσμο μιλώντας για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και για το σκίσιμο των Μνημονίων. Μιλάτε εσείς για καταπολέμηση της διαφθοράς, ενώ υπηρετείτε συστήματα διαπλοκής που βρήκατε και κάνατε ό,τι μπορούσατε για να δημιουργήσετε νέα συμπλέγματα συμφερόντων". Ισχυρίστηκε δε πως “νέοι ολιγάρχες μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου από την πίσω πόρτα” χωρίς να προσχωρήσει σε λεπτομέρειες...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL