Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Κ.Μπάρκας: Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δε διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ.Μπάρκας: Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δε διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών (Video)

«Θεωρώ ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν έχει διαφωνία με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο πρωθυπουργός είδε δύο φορές τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την εν λόγω Συμφωνία», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας.

Ο ίδιος, μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1 πρόσθεσε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύτηκε πάνω στην εθνική γραμμή του 2008, που έλεγε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes και συνταγματική αναθεώρηση. Το γεγονός ότι η Ν.Δ. διολισθαίνει στη θέση της Πολιτικής Άνοιξης του 1994 και του ΛΑ.Ο.Σ. του 2008 είναι κάτι άλλο, το οποίο πρέπει να συζητήσει η Ν.Δ. στο εσωτερικό της».

Στη συνέχεια, ο Κ.Μπάρκας έκανε αναφορά στις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου η οποία επισκέφτηκε την Ελλάδα οι οποίες «άδειασαν την επιχειρηματολογία του αρχηγού της ΝΔ περί δήθεν σύνδεσης της Συμφωνίας των Πρεσπών με οικονομικές μεταρρυθμίσεις».

«Οι αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση έδωσε το ονοματολογικό για να πάρει τις συντάξεις είναι στη σφαίρα της φαντασίας και στα όρια της συνομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με κάποιον στον Υμηττό όπως είπε», σημεώισε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, ο Κώστας Μπάρκας επανέλαβε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «λύνει ένα πρόβλημα που ταλάνιζε την ελληνική διπλωματία για πάνω από 25 χρόνια».

Τέλος, ο Κώστας Μπάρκας στρέφοτνας τα βέλη του εναντίον της ΝΔ, την κατηγόρισε ότι στηρίζει για την προεδρία της Κομισιόν τον Μάνφρεντ Βέμπερ, «ο οποίος στις χθεσινές του δηλώσεις στο EURACTIV αναγνωρίζει τη γειτονική χώρα ως Μακεδονία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL