Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Διακυβέρνηση... "τεχνητής νοημοσύνης" θέλει ο Μητσοτάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διακυβέρνηση... "τεχνητής νοημοσύνης" θέλει ο Μητσοτάκης

“Νέο κοινωνικό συμβόλαιο με ψηφιακά χαρακτηριστικά” ευαγγελίζεται πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποσχόμενος να κυβερνήσει με όρους... ”τεχνητής νοημοσύνης” .

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας σε εκδήλωση της Ν.Δ. με τίτλο “Τεχνητή νοημοσύνη στη διακυβέρνηση” προανήγγειλε τη δημιουργία “ενός υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό και θα αποτυπώνει έτσι την σημασία που αποδίδει η Ν.Δ. στη νέα εποχή”. Όπως είπε, “χωρίς φοβικότητα, με θάρρος και τόλμη, πρέπει να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπερνώντας ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών Ν.Δ. τον Νοέμβριο του 2015 κατέρρευσε το on line σύστημα ψηφοφορίας, σημείωσε από το βήμα της εκδήλωσης πως “πριν από τρία χρόνια εκλέχθηκα πρόεδρος της Ν.Δ. μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία. Σήμερα η Ν.Δ. είναι ανανεωμένη, ενωμένη, έτοιμη και δυνατή να αλλάξει την Ελλάδα. Στον δημόσιο διάλογο έχουμε δύο επιλογές. Είτε να μιλήσουμε για το μέλλον είτε να ανακυκλώνουμε τη φθορά του παρελθόντος”.

Στο φόντο της υψηλότατης συσπείρωσης που καταγράφει η Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις, ο Κ. Μητσοτάκης, μέσω Τwitter, απευθύνθηκε “ειδικά στους παλιούς φίλους μας, που πίστεψαν αλλά προδόθηκαν από τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία είναι το σπίτι σας. Ελάτε να στηρίξετε την παράταξη στην οποία πάντα ανήκατε. Την παράταξη της καρδιάς σας.”

Με τις τράπεζες

"Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να αποκαταστήσω την αξιοπιστία της Ελλάδας” διαμήνυσε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στο φόντο των θετικών σχολίων της Άνγκελα Μέρκελ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας!

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε πως «υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας”επισημαίνοντας με νόημα πως “γι’ αυτό χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα προτάξει τις μεταρρυθμίσεις με επίκεντρο τη μείωση των φόρων και το συμμάζεμα του κράτους”, και ισχυρίστηκε πως “απόλυτη προτεραιότητα της Ν.Δ. είναι η μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας. Και να ανακτηθεί η πιστοληπτική της ικανότητα και η συστηματική και ασφαλής πρόσβασή της στις αγορές». Τέλος, πρόταξε την ανάγκη “να υπάρξουν άμεσες δράσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, λαμβάνοντας παράλληλα συγκεκριμένα μέτρα για τον εντοπισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών και την εξαίρεσή τους από τις ευεργετικές διατάξεις που έχει ήδη προτείνει η Ν.Δ.”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL