Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C17.6°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.2°C15.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
0 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 66%
"Δεν μπορεί να περιφέρεται σαν κοινοτάρχης τρίτης κατηγορίας"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Δεν μπορεί να περιφέρεται σαν κοινοτάρχης τρίτης κατηγορίας"

Πολύ σκληρή ήταν η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση στους υπαινιγμούς που άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για νοθεία στις εθνικές εκλογές. «Ο Κ. Μητσοτάκης είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν μπορεί να πολιτεύεται σαν κοινοτάρχης τρίτης κατηγορίας. Η δήλωσή του ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει νοθεία στις εκλογές αγγίζει τα όρια της θεσμικής εκτροπής. Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από τον Κ. Μητσοτάκη. Αδικεί και τους εργαζόμενους στο υπουργείο Εσωτερικών», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Χαρίτσης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Ο υπουργός έκανε λόγο για «κινήσεις πανικού» του Κ. Μητσοτάκη επειδή βλέπει ότι «καταρρέει με κρότο το αφήγημα που προσπάθησε να κατασκευάσει με τη βοήθεια ορισμένων ΜΜΕ». «Θα ήταν κωμικές τοποθετήσεις αν δεν ήταν επικίνδυνες», είπε εμφατικά. Μάλιστα διαβεβαίωσε ότι «από τεχνικής πλευράς το υπουργείο Εσωτερικών θα είναι καθ' όλα έτοιμο». «Διαβεβαιώνω τους πάντες ότι δεν θα υπάρξει ανωμαλία και οι εκλογές θα διεξαχθούν με διαφάνεια και ομαλότητα», υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «θα εισαχθούν τεχνικές καινοτομίες που θα κάνουν πιο ασφαλές το σύστημα».

Σε λίγες μέρες τα αποτελέσματα της 3Κ

Ο Αλ. Χαρίτσης αναφέρθηκε και στην εξέλιξη όσον αφορά τον διαγωνισμό 3Κ για τις προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ που διενεργείται από το ΑΣΕΠ, με τον οποίο «αίρεται η εργασιακή ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων στους ΟΤΑ». «Είναι η μεγαλύτερη προκήρυξη θέσεων στους ΟΤΑ από συστάσεως του ελληνικού κράτους», τόνισε και πρόσθεσε ότι «το ΑΣΕΠ έχει την αποκλειστική ευθύνη για την ολοκλήρωση του μεγάλου διαγωνισμού πρόσληψης προσωπικού. Έχουμε παράσχει κάθε βοήθεια στο ΑΣΕΠ για να εκδώσει τους πίνακες επιτυχόντων. Ήδη υπάρχει σημαντική καθυστέρηση που μας δημιουργεί προβλήματα. Έχω πει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα και έχω τη διαβεβαίωση ότι αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Περιμένω να γίνει».

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις ο υπουργός Εσωτερικών είπε αρκετές φορές ότι οι εκλογές δεν θα κριθούν μόνο από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, η οποία πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της» αλλά και από το σχέδιο για την επόμενη ημέρα. «Η κυβέρνηση υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, τη δημιουργία ισχυρού κοινωνικού κράτους και την αποκατάσταση των μνημονιακών αδικιών. Η Ν.Δ. ζητάει να επιστρέψουμε στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που μας οδήγησαν στην κρίση» ανέφερε ο Αλ. Χαρίτσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL