Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π. Καμμένος: Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, δεν τελώ υπό παραίτηση (Video)

«Δεν τελώ υπό παραίτηση, δεν είμαι απερχόμενος υπουργός» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος κατά τη συζήτηση των Επιτροπών Εθνικής 'Αμυνας - Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής, "Ας περιμένει η Ν.Δ. το αποτέλεσμα από τα Σκόπια συμπλήρωσε

Ξεκίνησε η κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εθνικής 'Αμυνας - Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής, αναφορικά με την τροπολογία που αφορά την αναβάθμιση των F-16, ως προς το σκέλος των υποχρεώσεων της Lockheed.

Η ΝΔ, δια του Κωνσταντίνου Τασούλα, δήλωσε ότι αποχωρεί από τη συνεδρίαση και θα συζητήσει τα θέματα αυτά με τον διάδοχο του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, Πάνου Καμμένου. «Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση. Δεν μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια» απάντησε ο Πάνος Καμμένος, λέγοντας ότι η στάση της ΝΔ είναι ντροπή για τη Βουλή, τη Δημοκρατία και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Σημειωτέον ότι οι Επιτροπές συνεδριάζουν παρουσία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Π. Καμμένος υπογράμμισε ότι η αποχώρηση της ΝΔ από την συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής για την τροπολογία για τα αντισταθμιστικά για τα F16 αποτελεί «μία κίνηση προσβλητική για το κοινοβούλιο, προσβλητική για το υπουργείο Άμυνας, προσβλητική για την στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου που βρίσκεται εδώ, προσβλητική για τους εκπροσώπους της ΕΑΒ και των Ελληνικών εταιριών εξοπλιστικών».

Παράλληλα κατηγόρησε την ΝΔ ότι «άλλα λέει στο κοινοβούλιο για να δημιουργήσει εντυπώσεις» και σημείωσε ότι όταν «αντιλαμβάνεται ότι η στάση της οδηγεί στην απώλεια 265 εκατ. δολαρίων για το Ελληνικό Δημόσιο και στο κλείσιμο της ΕΑΒ, τότε πάει στην Αμερικανική πρεσβεία, ζητά συγγνώμη κι αλλάζει την στάση της, λέει ότι το κάνει για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους και στην συνέχεια το βάζει στα πόδια».

Ο κ. Καμμένος δήλωσε ανοιχτός για βελτιώσεις στην τροπολογία, αν προκύψει τέτοια ανάγκη από τη συζήτηση.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αργότερα, δεν μας πειράζει...

Ύστερα από όλη αυτή τη φασαρία με το μετρό Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε και μία έρευνα που δείχνει ότι το 51% των κατοίκων της πόλης είναι υπέρ της απόσπασης των αρχαίων και μόλις το 38% είναι υπέρ της παραμονής τους στον χώρο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο