Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Στ. Θεοδωράκης μετά την Κ.Ο. του Ποταμιού: / Στ. Θεοδωράκης μετά την Κ.Ο. του Ποταμιού: "Η πυξίδα του Ποταμιού δείχνει μονάχα το πατριωτικό συμφέρον, όχι το κομματικό"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ. Θεοδωράκης μετά την Κ.Ο. του Ποταμιού: / Στ. Θεοδωράκης μετά την Κ.Ο. του Ποταμιού: "Η πυξίδα του Ποταμιού δείχνει μονάχα το πατριωτικό συμφέρον, όχι το κομματικό"

Τη σαφή θετική διάθεσή του να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών το Ποτάμι εξέφρασε ο Στ. Θεοδωράκης μετά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

"Το Ποτάμι έχει πυξίδα, όπως πυξίδα είχε και στις κρίσιμες μέρες του 2015. Και η πυξίδα αυτή δεν δείχνει το κομματικό συμφέρον, δείχνει μονάχα το πατριωτικό συμφέρον. Αυτό πιστεύω και τολμώ και το κάνω πράξη" σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού. "Ελπίζουμε ότι η ίδια πυξίδα μας οδηγεί όλους αυτές τις μέρες, αν και υπάρχουν πολλές αμφιβολίες γι' αυτό. Να σκεφτόμαστε όμως ότι δίνουμε λόγο στις επόμενες γενιές και στην Ιστορία. Όχι στο κομματικό μας ακροατήριο" πρόσθεσε.

Όπως έγινε γνωστό, στη συνεδρίαση δεν ελήφθη κάποια απόφαση, με πηγές της Σεβαστουπόλεως να αναφέρουν ότι αναμένουν τις εξελίξεις στο στρατόπεδο του κυβερνητικού συνασπισμού την Παρασκευή και ότι δεν μπορούν να αποφασίζουν επί σεναρίων. Το Ποτάμι ωστόσο έχει διευκρινίσει αφενός ότι θα στηρίξει τη συμφωνία -τουλάχιστον οι 4 από τους 6 βουλευτές του, καθώς δεν θα τεθεί κομματική πειθαρχία- εφόσον επιβεβαιώσει ότι το περιεχόμενο ανταποκρίνεται στη συμφωνία και, αφετέρου, ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Αντίστοιχα, θα υπερψηφίσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης εφόσον την καταθέσει η Ν.Δ.

Πάντως, ο Σπ. Δανέλλης δήλωσε χθες (ρ/σ Αθήνα 9.84): "Δεν συνηγορώ στο ενδεχόμενο πρότασης μομφής. Δεν θα έδινα την ψήφο μου". Πρόσθεσε ότι "το θέμα δυσκολεύει στην περίπτωση που η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Η απάντηση εκεί δεν είναι εύκολη, έχει να κάνει με το αν αυτή θα συσχετίζεται με τη συμφωνία των Πρεσπών". Υποστήριξε ότι "ζητήματα τέτοια δεν μπορεί να συμψηφίζονται. Το βασικό ωστόσο πρόσχημα είναι η συμφωνία των Πρεσπών". Ζήτησε τα κόμματα "να συνεισφέρουν σε μία προοδευτική πρόταση" και όχι μόνο να ζητούν την αποπομπή Καμμένου από την κυβέρνηση.

Από το βήμα της Βουλής ο Γ. Αμυράς, που καταψηφίζει τη συμφωνία, επιχείρησε να προκαταλάβει τις κινήσεις του Ποταμιού λέγοντας ότι "το Ποτάμι δεν θα γίνει ο ρεπατζής του κ. Καμμένου" και πως "αν επιτέλους αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, διαφορετικά δεν έχει τη δεδηλωμένη". "Να μην υπολογίζουν στο Ποτάμι ούτε για τις Πρέσπες, ούτε για τις Τριχωνίδες, Βιστωνίδες και την Παμβώτιδα λίμνη" είπε. Επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου Δ. Τσιόδρας δήλωσε (ΣΚΑΪ) ότι, αν αποχωρήσουν οι ΑΝ.ΕΛΛ. από την κυβέρνηση, τότε πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές ή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL