Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Ευθεία κριτική από τον Ευ. Τσακαλώτο: / Ευθεία κριτική από τον Ευ. Τσακαλώτο: Ο ευθυνόφοβος Κ. Σημίτης δεν λέει λέξη για τις Πρέσπες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευθεία κριτική από τον Ευ. Τσακαλώτο: / Ευθεία κριτική από τον Ευ. Τσακαλώτο: Ο ευθυνόφοβος Κ. Σημίτης δεν λέει λέξη για τις Πρέσπες

Τη βεβαιότητά του ότι υπάρχει η πλειοψηφία για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκαλώντας ταυτόχρονα τη Ν.Δ. να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας αν θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν έχει πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. "Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα" είπε χαρακτηριστικά.

Για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. προέχει η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

"Δεν υπάρχουν πια επιχειρήματα εναντίον της συμφωνίας" εκτίμησε ο Ευ. Τσακαλώτος μιλώντας στο News 247, τονίζοντας ότι είναι μια συμφωνία που αναβαθμίζει την Ελλάδα, "δημιουργεί προβλήματα σε χώρες που μας δημιουργούν προβλήματα". "Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι άνθρωποι σαν τον κ. Θεοδωράκη, τον κ. Λυκούδη, τον κ. Μαυρωτά δεν θα ψηφίσουν αυτή τη συμφωνία" υπογράμμισε, με την ανακοίνωση του Ποταμιού λίγες ώρες αργότερα να τον επιβεβαιώνει.

Σχολιάζοντας τη στάση του ΚΙΝ.ΑΛΛ., σημείωσε πως δεν καταλαβαίνει γιατί λέει όχι επί της ουσίας. "Προέχει μάλλον ότι θέλει τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ", πρόσθεσε, και διερωτήθηκε: "Δεν φοβούνται κάποιαν σαν τη Λεπέν, κάποιον σαν τον Ορμπαν και θεωρούν ότι μέσα σε αυτό το ευρωπαϊκό πλαίσιο το μείζον είναι η στρατηγική ήττα της Αριστεράς; Δεν βλέπουν τι κάνουν οι ευρωσοσιαλιστές στην Ισπανία και την Πορτογαλία και πλέον αισιοδοξούν;".

Τρεις συνεντεύξεις και ούτε λέξη

Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στον Κώστα Σημίτη αναφορικά με την στάση του απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών. "Δεν είναι δυνατόν ο κ. Σημίτης, που ήταν οκτώ χρόνια πρωθυπουργός και διαχειρίστηκε αυτό το θέμα, να δίνει τρεις συνεντεύξεις και να μη λέει τίποτα γι’ αυτό το ζήτημα. Τόση ευθυνοφοβία;" επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών. "Προσωπικά, μου κόβει την ανάσα αυτή η στάση" συμπλήρωσε, τονίζοντας: "Ο ίδιος προσπάθησε να το λύσει και τώρα δεν λέει τίποτα".

Σημείωσε δε ότι όσοι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ. δεν θα ακολουθήσουν τον Π. Καμμένο "τιμούν τις προγραμματικές δηλώσεις που ψηφίσαμε μαζί το 2015 και προφανώς θεωρούν ότι αυτή η συμφωνία είναι προς το εθνικό συμφέρον".

Όχι στη σκανδαλολογία, ναι στην απερίσπαστη δουλειά της Δικαιοσύνης

"Υπάρχει σκάνδαλο Novartis. Μακάρι και τα οκτώ πολιτικά πρόσωπα που παραπέμφθηκαν στη Βουλή να είναι αθώα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει η Δικαιοσύνη να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της" σημείωσε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι είναι ενάντια στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, καθώς κάτι τέτοιο "βοηθάει μόνο τη Χρυσή Αυγή".

“Δεν θα αλλάξω πόστο μέχρι τις εκλογές”

Στην ίδια συνέντευξη, ο Ευ. Τσακαλώτος έκλεισε τα σενάρια που τον ήθελαν να αναλαμβάνει άλλη υπουργική θέση μετά τον επικείμενο ανασχηματισμό, εξηγώντας ότι "χρειάζεται μια συνέχεια μέχρι τις εκλογές. Νομίζω δεν θα αλλάξω πόστο μέχρι τότε". Την ίδια στιγμή δήλωσε πως "βλέπει" τον Αλ. Τσίπρα πρωθυπουργό ξανά μετά τις εκλογές, ενώ απαντώντας στα δημοσιεύματα που του δίνουν τον ρόλο του "δελφίνου", ανέφερε: "Δεν είμαι δελφίνος ούτε βαρόνος. Αυτός που θα διαδεχτεί τον Α. Τσίπρα όταν έρθει η ώρα θα πρέπει να προέρχεται από τη νεότερη γενιά".

Ν. Παππάς: Στην πρώτη γραμμή του σκληρού νεοφιλελεύθερου προγράμματος ο Σημίτης

Κριτική στον πρώην πρωθυπουργό άσκησε και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς στην ΕΡΤ, τοποθετώντας τον Κ. Σημίτη μπροστά στον αγώνα για την επιβολή του σκληρού πυρήνα του νεοφιλελεύθερου προγράμματος. "Γίνεται ένας προγραμματικός και πολιτικός πόλεμος στην Ελλάδα για να επανέλθουν οι πολιτικές της λιτότητας, της ύφεσης και της αποδιάρθρωσης του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών σχέσεων" υπογράμμισε και τόνισε πως η "ανάγκη των Μνημονίων περιφέρεται ως απειλή για να επιβληθεί ο σκληρός πυρήνας του νεοφιλελεύθερου προγράμματος και δυστυχώς ο κ. Σημίτης μπαίνει μπροστά σε αυτό τον αγώνα".

Αιχμές Παπαδημούλη για Σημίτη, Παπανδρέου, Καραμανλή

"Μια και ο κ. Σημίτης είναι πολυπράγμων και λαλίστατος, θα ήθελα να μας πει επιτέλους και ποια είναι η γνώμη του για τη συμφωνία των Πρεσπών. Γιατί στο θέμα αυτό έχουμε το παράδοξο πρώην πρωθυπουργοί να έχουν πιει το αμίλητο νερό", ανέφερε από την ΕΡΤ3 ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης. "Τι λένε ο Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Καραμανλής για τη συμφωνία των Πρεσπών; Δεν τους έχω ακούσει να μιλάνε και υπάρχουν ορισμένα πράγματα για τα οποία η σιωπή δεν είναι χρυσός" είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL