Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.8°C
2 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.2°C18.5°C
2 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.6°C15.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.5°C14.6°C
1 BF 59%
Την Παρασκευή το ραντεβού Τσίπρα - Καμμένου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την Παρασκευή το ραντεβού Τσίπρα - Καμμένου

Μπορεί αύριο να φτάνει στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ, ωστόσο, όπως είναι λογικό, το εσωτερικό πολιτικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στις αποφάσεις που λαμβάνουν σήμερα, αν δεν υπάρξει αναβολή της συνεδρίασης των οργάνων, οι ΑΝ.ΕΛΛ. και στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open απόψε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, το ραντεβού ανάμεσα στον Αλ. Τσίπρα και τον Π. Καμμένο, που αναμενόταν να πραγματοποιηθεί χθες, θα γίνει τελικά την Παρασκευή, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. ακύρωσε τη συνέντευξη που είχε ανακοινώσει ότι θα παραχωρήσει στο Star σχεδόν την ίδια ώρα με αυτή του Αλ. Τσίπρα. Στην αναβολή του τετ-α-τετ των δύο ανδρών ρόλο έπαιξε και η επίσκεψη Μέρκελ, με τις εξελίξεις να δρομολογούνται με την αποχώρηση της καγκελαρίου την Παρασκευή.

Το γάντι στη Ν.Δ.

Σε κάθε περίπτωση, κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν πως η πλειοψηφία των 151 -και πλέον- υπάρχει τόσο για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών όσο και για τη στήριξη των θετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, το επίδομα ενοικίου, οι 120 δόσεις και σειρά άλλων μέτρων. Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει να ρίχνει το γάντι στη Ν.Δ. που θέτει ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας, με τη Μ. Σπυράκη να τονίζει ότι η αποχώρηση του Π. Καμμένου "συνεπάγεται την υποχρέωση για ψήφο εμπιστοσύνης".

"Η υποκρισία της Ν.Δ., που εδώ και τρία χρόνια ζητά εκλογές και τώρα καταγγέλλει δήθεν αβεβαιότητα, ξεπερνά κάθε όριο" απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου, προκαλώντας την Πειραιώς να κάνει πραγματικότητα την απειλή της δυσπιστίας. "Σε κάθε περίπτωση, η κ. Σπυράκη μπορεί να λύσει όλες τις απορίες της εάν ο αρχηγός της κ. Μητσοτάκης είναι πρόθυμος να υλοποιήσει την απειλή που περιφέρει τόσο καιρό. Να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και να φανεί στη Βουλή η δύναμή του" υπογραμμίζει η κυβέρνηση.

Π. Σκουρλέτης: Σαφείς οι διαδικασίες

"Οι διαδικασίες είναι απολύτως σαφείς, αυτές που πιστοποιούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ή όχι" ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης. "Αν λοιπόν κανείς το αμφισβητεί, αμ’ έπος αμ’ έργον. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να καταθέσει τη συνταγματικά προβλεπόμενη πρόταση δυσπιστίας" είπε χαρακτηριστικά.

Ν. Παππάς: Η Ν.Δ. ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη

Την εκτίμηση ότι "η Ν.Δ. ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη" εξέφρασε στην ΕΡΤ ο Ν. Παππάς. "Αν είχε τα κότσια, που προφανώς δεν έχει, θα μπορούσε να καταθέσει πρόταση μομφής για να δούμε ποιος είναι πολιτικά απομονωμένος" σημείωσε, τονίζοντας ότι η Ν.Δ. έχει κλιμακώσει μια αντιπαράθεση, "ωστόσο η κυβέρνηση είναι σταθερή, συνεχίζει και θα συνεχίσει». Και πιο συγκεκριμένα ανέφερε: "Υπάρχουν πλειοψηφίες για όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Αν η Ν.Δ. θεωρεί μαζί με τις ακροδεξιές παραφυάδες της τη συμφωνία των Πρεσπών τόσο επιζήμια για τη χώρα, ας εξαντλήσει τα κοινοβουλευτικά όπλα για να πάρει και τα προβλεπόμενα πολιτικά μηνύματα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL