Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.6°C20.7°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.8°C15.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
2 BF 58%
Σ. Αναγνωστοπούλου: Δεν θα τορπιλήσουμε την προοπτική της χώρας επειδή ΝΔ - ΚΙΝΑΛ θέλουν να ανακοπεί το έργο της κυβέρνησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Αναγνωστοπούλου: Δεν θα τορπιλήσουμε την προοπτική της χώρας επειδή ΝΔ - ΚΙΝΑΛ θέλουν να ανακοπεί το έργο της κυβέρνησης

«Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία να περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών, από εκεί και πέρα έρχονται σημαντικά νομοσχέδια, τα οποία δίνουν άλλη προοπτική στην χώρα και ανακουφίζουν την κοινωνία, και εκεί είναι ευθύνη όλων των βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου για το πως θα πορευτούν».   

Για τις εξελίξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό και το μέλλον της σχέσης ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία έκανε λόγο για ένα διαζύγιο, που ήταν «προδιαγεγραμμένο, με την έννοια ότι είχε πει ο κ. Καμμένος στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ότι θα φύγει από την κυβέρνηση όταν θα έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα στηρίζω την κυβέρνηση και δεν πρόκειται να την ρίξω... Νομίζω ότι μπορεί να είναι ένα πολιτισμένο διαζύγιο, νομίζω ότι καταφέραμε πολλά πράγματα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες μαζί. Από εκεί και πέρα έχουμε μια αξιακή διαφωνία στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και ο κάθε βουλευτής αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

Για τους υψηλούς τόνους, που συνεχίζει να κρατά το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος  Καμμένος σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, που αναμένεται να έλθει και στην Ελληνική Βουλή προς επικύρωση, κάνοντας λόγο ακόμα και για αποστάστες, η κ. Αναγνωστοπούλου επισήμανε ότι «αποστάτες είναι αυτοί, οι οποίοι αφίστανται από μια πολιτική κυβερνητική. Υπάρχουν οι πολιτικές δηλώσεις όταν ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση (Φεβρουάριος 2015) ότι μέσα στο κυβερνητικό έργο εντάσσεται και η λύση του Μακεδονικού με σύνθετη ονομασία. Αν κάποιοι στην πορεία θέλουν να φύγουν, αυτό είναι συνταγματικό τους δικαίωμα, αλλά ο όρος αποστασία, όπως καταλαβαίνετε, δεν στέκεται πουθενά. Ούτε πολιτικά, ούτε ηθικά, ούτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο».

Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν για το τι θα πράξει ο κυβερνητικός εταίρος στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, αν και κάποια στελέχη, με τις τοποθετήσεις τους, δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών. «Είναι το θέμα στον κ. Καμμένο τι θα κάνει και πως θα πορευτεί. Από την άλλη μεριά ένα μεγάλο μέρος των βουλευτών του (π.χ. Παπαχριστόπουλος) και να αφήσει την έδρα του θα την πάρει ο Τέρενς Κουϊκ (έχει ταχθεί υπερ της Συμφωνίας των Πρεσπών), οπότε δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής πλειοψηφίας» ανέφερε η κ. Αναγνωστοπούλου για τον διχασμό, που υπάρχει στις τάξεις των ΑΝΕΛ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι όλο το προηγούμενο διάστημα  «χρησιμοποίησε για ιδιοτελείς σκοπούς την ίδια την χώρα, τώρα προσπαθεί να την χρησιμοποιήσει και για την Συμφωνία των Πρεσπών. Θα τορπιλήσουμε το θέμα και την προοπτική της χώρας, μόνο και μόνο επειδή η ΝΔ και το ΚΙΝ.ΑΛ. για λόγους, που καλά γνωρίζουν, κάτι φοβούνται και θέλουν να ανακοπεί το έργο της κυβέρνησης. Θα τορπιλίσουν το μέλλον της χώρας, θα αφήσουν μια μαύρη τρύπα στα βόρεια σύνορά μας, μόνο και μόνο για να πέσει η κυβέρνηση και θα γίνει μετά τι;».

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει την τετραετία, διότι μέσα σε αυτούς τους μήνες της μεταμνημονιακής περιόδου, «μπαίνουν τα θεμέλια για το μέλλον της χώρας. Η ψήφιση της αύξησης του κατώτατου μισθού, της κατάργησης του υποκατώτατου, οι 120 δόσεις για τα δημόσια ταμεία, το κούρεμα των τόκων, μέτρα, τα οποία θα δώσουν όχι μόνο ανακούφιση σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας, αλλά θα δώσουν την καινούργια προοπτική. Όλα αυτά τα μέτρα, πρέπει να ανακοπούν, επειδή κάποιοι, έτσι το θέλουν; Θεωρώ ότι η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία να ολοκληρώσει την 4ετία και το έργο της».

Τέλος ερωτηθείς για την επίθεση με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, που εξαπέλυσε μέσω twitter ο Πάνος Καμμένος, χωρίς να τον κατονομάσει, η κ. Αναγνωστοπούλου απάντησε ότι «πολιτική από τα tweet και τα facebook δεν γίνεται. Για να είμαστε και λίγο σοβαροί, διανύουμε περιόδους κρίσιμες, όχι μόνο για την χώρα, αλλά για την Ευρώπη και τον κόσμο, δεν γίνεται έτσι η πολιτική και ανάλογα με το θυμικό του καθενός μας. Ο κ. Κοτζιάς έκανε μια πολιτική, η οποία ήταν της κυβέρνησης, δεν κάνει ένας υπουργός ότι θέλει από μόνος του. Έκανε μια πολιτική στην βάση αυτών, που η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει ευθύς εξαρχής, αναλαμβάνοντας το έργο της».

«Οι πολίτες αντιλαμβάνονται γιατί εκλογές πρέπει να γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, έτσι ώστε ευρύχωρα χρονικά, η ελληνική Δικαιοσύνη να μην αφήσει αυτή η υπόθεση να γίνει όπως της Siemens, που ξεκίνησε το 2006 και ακόμη και σήμερα δεν έχει τελειώσει. Ένας  αποτελεσματικός, δικαστικός χρόνος προκειμένου να χυθεί το άπλετο και όχι το άπλυτο φως».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL