Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Η Ν.Δ. ταυτίζει ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ν.Δ. ταυτίζει ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία

Απελπισμένη προσπάθεια να “κολλήσει” την τρομοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν η Ν.Δ. και τα φιλικά της έντυπα μετά τον εμπρηστικό μηχανισμό στον ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι. Η αρχή γίνεται από τον γνωστό και αναμενόμενο Άδωνι Γεωργιάδη, που έλεγε χθες (φυσικά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ) πως “δεν λέω ότι τους έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ”, αλλά έσπευδε να σημειώσει ότι οι τρομοκράτες στοχεύουν όποιον αντιπαρατίθεται στην κυβέρνηση (όπως είναι οι 22 μητροπολίτες).

Τη γραμμή αυτή περνούν και οι αρθρογράφοι των ΜΜΕ του Μαρινάκη. “Σίγουρα είναι η μοναδική περίπτωση παγκοσμίως που ένα τρομοκρατικό κίνημα πλήττει κυρίως στόχους που έχουν έρθει σε κάποιας μορφής σύγκρουση ή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση” έγραψε στην στήλη του ο Γιάννης Πρετεντέρης ταυτιζόμενος με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ.

Η συνέχεια δίνεται (πάλι στον ΣΚΑΪ) από τον Βασίλη Κικίλια, ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση επειδή, όπως ισχυρίστηκε, 24 ώρες μετά την έκρηξη δεν έχει υπάρξει καταδικαστική δήλωση από τον πρωθυπουργό, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή την αρμόδια υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Προφανώς δεν γνωρίζει ότι υπήρξε καταδίκη και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και από την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη...

Επισημαίνεται πως, σύμφωνα με τον Β. Κικίλια, τα θέματα εσωτερικής ασφάλειας τέμνονται με τα θέματα εξωτερικής ασφάλειας, καθώς “πέρασαν 1 εκατ. άνθρωποι από τα σύνορά μας, χωρίς screening και έλεγχο. Είχαμε εμπόριο λευκής σαρκός, ισλαμική τρομοκρατία”.

“Η κυβέρνηση αισθάνεται ιδεολογικά αδύναμη και δεν μπορεί να ελέγξει τη μήτρα του 2,5% της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, από την οποία προέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πολύ κοντά με τα Εξάρχεια και την αναρχία. Δεν είναι ψέμα ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεταν ως μάρτυρες υπεράσπισης για τη 17 Νοέμβρη, ότι ήταν μόνιμα κάτω από τη ΓΑΔΑ όταν συλλαμβάνονταν άνθρωποι του αντιεξουσιαστικού χώρου. Υπάρχει ανοχή, όπως ανοχή υπάρχει και στον Ρουβίκωνα” είπε ο Β. Κικίλιας αποκαλύπτοντας τον στόχο της Δεξιάς: να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL