Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C17.6°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.2°C15.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
0 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 66%
Η Βουλή τίμησε τον διασώστη λιμενικό Κ. Παπαδόπουλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Βουλή τίμησε τον διασώστη λιμενικό Κ. Παπαδόπουλο

Τη μνήμη του υποπλοιάρχου του Λιμενικού Κυριάκου Παπαδόπουλου, που διακρίθηκε στη διάσωση προσφύγων, τίμησε η Βουλή. Στην τελετή παρόντες ήταν μικροί ασυνόδευτοι πρόσφυγες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης, ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φιλίπ Λεκλέρ, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απένειμε στη σύζυγο του υποπλοιάρχου Παπαδόπουλου Ιγνατία Τικέλλη και στα δύο ανήλικα τέκνα του τα τέσσερα αργυρά μετάλλια "Ήρωες Επανάστασης", υπογραμμίζοντας το μεγαλείο του ανθρώπου που "με τη ζωή και τη δράση του υπήρξε ένα φωτεινό σύμβολο για τη χώρα, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο". "Η ελληνική Βουλή κλίνει ευλαβικά το γόνυ μπροστά σας" είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρ. Παυλόπουλος και ο Δ. Βίτσας απευθύνθηκαν στα προσφυγόπουλα. "Έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες, κάθε άνθρωπος που δοκιμάζεται στον κόσμο, και κυρίως κάθε παιδί, είναι παιδί μας, είναι κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας" τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL