Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.6°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C27.0°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.1°C29.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
3 BF 84%
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ: / Δημήτρης Βίτσας: Λιγότεροι οι πρόσφυγες στα νησιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ: / Δημήτρης Βίτσας: Λιγότεροι οι πρόσφυγες στα νησιά

Μειώθηκε ο φόρτος στα Κέντρα Υποδοχής των νησιών, υπογράμμισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα. Ωστόσο επεσήμανε ότι υπάρχει όξυνση της κατάστασης στη Σάμο. Ο Δ. Βίτσας είπε ότι την 1η Σεπτεμβρίου 2018 βρίσκονταν στα Κέντρα Υποδοχής 18.000 - 19.000 πρόσφυγες και μετανάστες (άρα πάνω από 20.000 αν υπολογιστεί και το Καρά Τεπέ της Λέσβου) και σήμερα βρίσκονται 11.500 άτομα.

Η λύση δόθηκε με τη μεταφορά χιλιάδων στην ενδοχώρα και το νομοσχέδιο ρυθμίζει προβλήματα που διαπιστώθηκαν. Στο πλαίσιο αυτό διευκολύνεται η δυνατότητα μίσθωσης ιδιωτικών ακινήτων για την κάλυψη των αναγκών στέγασης στο πλαίσιο του συστήματος υποδοχής. Η πρόταση συναντά την αντίδραση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που αφήνουν αιχμές για διασπάθιση χρημάτων τα οποία θέλει εκ των υστέρων να νομιμοποιήσει η κυβέρνηση.

Ο Δ. Βίτσας κατέθεσε στη Βουλή όλο τον φάκελο με τις συμβάσεις, την υπουργική απόφαση, την πρόσκληση ενδιαφέροντος κ.λπ., μάλιστα σημείωσε ότι στη Βόλβη το κόστος της ενοικίασης κατ’ άτομο ανά ημέρα είναι 2 ευρώ. «Μακάρι να βρίσκαμε και άλλα τέτοια», σημείωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρόσθεσε: «Το αναφέρω, επειδή κάτι μου είχε πει και ο Μ. Βαρβιτσιώτης, αν είμαι καλός διαπραγματευτής ή όχι. Δεν προτίθεμαι να δουλέψω στη Wall Street, οπότε αυτό μπορούσα, αυτό έκανα».

Με το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπεται η δυνατότητα χορήγησης Golden Visa μόνιμης άδειας διαμονής επενδυτή σε πολίτη τρίτης χώρας που απέκτησε κατά πλήρη κυριότητα και νομή ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 250.000 ευρώ ως κληρονόμου λόγω διαθήκης ή γονικής παροχής, εφόσον είναι ανήλικος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL