Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.7°C
5 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.9°C16.6°C
4 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.3°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Θ. Φωτίου: Η υλοποίηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ τρομάζει την ΝΔ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Φωτίου: Η υλοποίηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ τρομάζει την ΝΔ

Με εντολή Τσίπρα, επισπεύδουμε τις μεταρρυθμίσεις και τις προτάσεις για να ξεδιπλωθεί όλο το κυβερνητικό πρόγραμμα, απάντηση στην δίωξη ιδεών που υιοθέτησε από τον Βορίδη ο Μητσοτάκης γυρνώντας σε πολύ σκοτεινές περιόδους την χώρα, είπε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη. Πλέον ο λαός βλέπει τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση εκτός μνημονίων, όπως υπογράμμισε.

«Είναι ήδη σαφές, θα είναι ακόμη πιο σαφές κάθε μέρα που περνάει ... ότι αυτά που ακόμη και ο ελληνικός λαός, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου, δεν πίστευε, ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ θα υλοποιούντο ... σήμερα οι πολίτες τα είδαν ψηφισμένα και σύντομα στις τσέπες τους», είπε η κ. Φωτίου.

«Χτες (σ.τ.σ. στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής) ζήσαμε σκηνές στις οποία πια έχουμε αρχίσει -ως μη οφείλαμε- να εθιζόμαστε, τις τελευταίες δύο εβδομάδες», συνέχισε, ακούγοντας «"ο ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε την Μακεδονία", "ο ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξε την Μακεδονία με την μη περικοπή συντάξεων", "ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα είναι ο ηθικός αυτουργός της τρομοκρατικής επίθεσης στο ΣΚΑΪ" ... αυτό είναι το νέο, ολισθηρό πεδίο στο οποίο έχει μπει η Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει ένας λόγος συγκλονιστικά διχαστικός, συγκλονιστικά εμφυλιοπολεμικός».

«Το απαύγασμα είναι η περιβόητη φράση Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ ότι "πρέπει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι γι' αυτά που κάνει, αλλά γι' αυτά που πιστεύει"», υπογράμμισε η κ. Φωτίου, «αυτή η "αποστροφή Βορίδη" που υιοθέτησε ο αρχηγός της ΝΔ, σημαίνει ότι επανέρχεται η δίωξη των ιδεών ... Όχι γι' αυτά που κάνουμε, αλλά γι' αυτά που σκεφτόμαστε. Είναι το τελευταίο σκαλοπάτι, ξαναγυρίζει σε πολύ σκοτεινές περιόδους την χώρα».

Επίσης, «μείναμε εμβρόντητοι χτες να βλέπουμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο να επιτίθεται στον Πρόεδρο της Βουλής, αλλά να λέει σε βουλευτή δικό μας "πέρασε έξω!". Δεν είναι ιδιοκτησία του η Βουλή, οι άνθρωποι που έχουν εκλεγεί από τον λαό...», όπως είπε.

Είναι η... «παράταση και τα πέναλτι που τρομάζουν τη ΝΔ», συνέχισε, «όσο παρετείνεται η ιστορία των εκλογών, πλέον ο λαός βλέπει τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση εκτός μνημονίων. Και θα το βλέπει κάθε μέρα ... Η εντολή που έχουμε από τον πρωθυπουργό είναι όλες τις μεταρρυθμίσεις και προτάσεις να τις επισπεύσουμε, ακριβώς για να ξεδιπλώσουμε όλο το πρόγραμμά μας. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον σε όλους τους τομείς. Θα δει ο λαός τι μπορεί να κάνει μία κυβέρνηση της Αριστεράς»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL