Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Αλ.Φλαμπουράρης: Προστασία της α' κατοικίας με σύστημα που καθησυχάζει τους δανειολήπτες και ανακουφίζει τις τράπεζες (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ.Φλαμπουράρης: Προστασία της α' κατοικίας με σύστημα που καθησυχάζει τους δανειολήπτες και ανακουφίζει τις τράπεζες (Video)

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σύστημα, που θα δώσει ανάσα στις τράπεζες και θα καθησυχάσει τους δανειολήπτες, δήλωσε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος περιέγραψε σε γενικές γραμμές τη λύση που μελετά η κυβέρνηση για την πρώτη κατοικία. 

«Ο στόχος της κυβέρνησης για την πρώτη κατοικία δανειοληπτών -ανεξάρτητα από τη μορφή της δανειοδότησης και της εγγύησης, περιλαμβανομένης αντικειμενικής αξίας έως 250.000 ευρώ, κατά τον χρόνο απόκτησης, 450.000 συνολικής περιουσίας και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ -είναι να προστατευθεί και νομίζουμε ότι θα το πετύχουμε.

https://www.youtube.com/embed/GRm6yHIkaUI

Επεξεργαζόμαστε ένα σύστημα που θα προβλέπει γρήγορες διαδικασίες, με προσαρμογή δόσεων στις πραγματικές αξίες και αποτελεσματικό, με συμμετοχή του κράτους που θα δώσει ανάσα στις τράπεζες, από "κόκκινα" δάνεια, που θα καθησυχάσει τους δανειολήπτες, αφού θα τηρήσουν τη μειωμένη δόση και θα εξασφαλίσει έσοδα στο τραπεζικό σύστημα προκειμένου να παίξει τον πραγματικό του ρόλο, δηλαδή της ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας» ανέφερε ο κ. Φλαμπουράρης. 

Ο υπουργός Επικρατείας επέκρινε τη στάση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ γιατί «ενώ οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, είναι οι ίδιοι που καλλιεργούν τον διχαστικό λόγο για να κρύψουν τις ευθύνες τους και το γεγονός ότι η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια». 

«Κυρίες και κύριοι της ΝΔ παρουσιάζετε ένα πρόσωπο σχεδόν απεχθές στην παράδοσή σας, πολιτικός λόγος που κάποιες φορές ρέπει σε ακροδεξιά ρητορική, πατριδοκαπηλεία, ανευθυνότητα και απροκάλυπτα ψέματα. Το πρόσωπο αυτό εκδηλώνεται ιστορικά κάθε φορά που αμφισβητείται η δική σας κυριαρχία σε αυτήν τη χώρα» σημείωσε απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, η ΝΔ έχει γαλουχηθεί με την ιδέα ότι η χώρα τής ανήκει και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, να την κυβερνήσει, να τη χρεοκοπήσει, κάποτε να την προδώσει και κάποιες φορές να την ευεργετήσει, αρκεί να της ανήκει». 

«Ο πολιτικός σας πολιτισμός εξαφανίζεται τη στιγμή που χάνετε την εξουσία. Αντιμάχεστε τυφλά κάθε ενέργεια και θέση της κυβέρνησης, χωρίς να σκέφτεστε τον αντίκτυπο στο εσωτερικό και το εξωτερικό» επέμεινε ο κ. Φλαμπουράρης, τονίζοντας ότι η ΝΔ αποφεύγει να ανταποκριθεί στις επανειλημμένες προκλήσεις να καταθέσει το πρόγραμμα της, «γιατί θέλει να έχει τα χέρια της λυμένα για να εφαρμόζει ό,τι αρμόζει στην κάθε στιγμή». 

«Όταν κυβερνάτε εσείς, λοιπόν, η διπλή ονομασία των Σκοπίων είναι η μόνη λύση. Όταν κυβερνούν άλλοι είναι προδοσία. Όταν η χώρα μάχεται, εσείς είστε με τους απέναντι! Όταν εμείς διαπραγματευόμαστε, μας λέτε ότι απομονώνουμε τη χώρα. Όταν πετυχαίνουμε είμαστε ευνοούμενοι των ισχυρών. "Τους δώσαμε 100 για να μας δώσουν 1". Όταν διορθώνουμε αδικίες παροχολογούμε. Όταν παίρνουμε αυστηρά μέτρα εκτελούμε μνημόνια. Όταν οι πρόσφυγες παλεύουν για τη ζωή τους, εσείς επικροτείτε μεθόδους αποτροπής. Όταν οι συντάξεις κόβονται, φταίει η κυβέρνηση. Όταν δεν κόβονται μιλάτε για δημοσιονομικό εκτροχιασμό και άνομες συναλλαγές. Εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια» επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας και απάντησε και στην κριτική της ΝΔ ότι η κυβέρνηση κάνει παροχολογία: «Μας λέτε ότι όλα τα κάνουμε για την καρέκλα. Εσείς, όμως, που ζητάτε εκλογές, από την πρώτη ώρα, δικαίως τις αποζητάτε διότι η χώρα είναι ιδιοκτησία σας! Σας ανήκει». 

«Οι κοινωνικές παροχές για τους αδύναμους, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι αξιοπρεπείς μισθοί, η νομική βοήθεια στα χαμηλά εισοδήματα, που προτείνονται και από τον κ. Σαρίδη, εμπεριέχονται όλα στην ταξική μεροληψία. Ας μιλήσουμε καθαρά. Είστε αντίθετοι με αυτήν την πολιτική, μην την ονομάζετε λοιπόν διχασμό» σχολίασε για τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απευθύνθηκε και στο ΚΙΝΑΛ: «Και εσείς κύριοι του ΚΙΝΑΛ, όπως λέτε, η εξουσία φθείρει. Φθείρει, όμως, αυτούς που μπορεί. Κι εσείς έχετε πολλά παραδείγματα. Δυστυχώς, ασπαστήκατε την απέχθεια της δεξιάς για ό,τι λαϊκό. Απεμπολίσατε κάθε δεσμό με τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, κάθε ανάγκη κοινωνικού κράτους. Αλλά πόση συνενοχή πια; Ούτε τα προσχήματα μιας αδύναμης Σοσιαλδημοκρατίας δεν κρατάτε, την ίδια ώρα που στην Ευρώπη ο κίνδυνος της ακροδεξιάς και του νεοναζισμού είναι ορατός. Επιδιώκετε μόνο τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν σκεφτόσαστε μήπως αυτή η θέση οδηγεί ακραίους κύκλους να υιοθετούν ακόμα και το πιο αντιδραστικό σύνθημα που ακούστηκε, ότι δεν αρκεί να εξαφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρέπει να εξαφανιστεί και ο ιδεολογικός του λόγος». 

Ο κ. Φλαμπουράρης υποστήριξε ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να θυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στον ελληνικό λαό την αλήθεια. Να θυμίζει ποιος τον έφερε στον γκρεμό, πότε έχασε τη δουλειά του, ποιος πετσόκοψε μισθούς και συντάξεις. «Εσείς γκρεμίσατε, εμείς χτίζουμε» παρατήρησε, για να υπογραμμίσει ότι αυτήν την αλήθεια η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ θέλουν να την κρύψουν με τον διχασμό. 

Για την επίθεση στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε: «Είναι γνωστό ότι καταδικάζω αυτήν την αποτρόπαια εγκληματική πράξη εναντίον των εργαζομένων στον ΣΚΑΪ. Αλλά επειδή είμαι παθών, 2,5 φορές μου έχουν κάψει το σπίτι, οι αντίστοιχοι ή οι ίδιοι και άλλες δέκα φορές μου έχουν επιτεθεί, γνωρίζετε καλά ότι εγώ δεν το έκανα θέμα έτσι όπως έχετε κάνει εσείς το θέμα του ΣΚΑΪ. Δηλαδή είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ο πολιτικός πολιτισμός από εδώ, η προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης από την άλλη. Ο κόσμος θα κρίνει».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL