Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χρ. Βερναρδάκης: Υπάρχει ένα ζήτημα της ΕΣΗΕΑ με τη δήλωση του Γ. Αλαφούζου

Eurokinissi

«Αντί όλη αυτή η αποτρόπαιη ενέργεια που παραλίγο να έχει και νεκρούς να είναι ένα έδαφος μιας ομόθυμης καταδίκης με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στο πρόβλημα, γίνεται σπέκουλα απέναντι στην κυβέρνηση ως ηθική αυτουργία;»

Πρόκειται για αποτρόπαια, φασιστική, εξτρεμιστική και καταδικαστέα ενέργεια, είπε σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης αναφερόμενος στην τοποθέτηση βόμβας στον «Σκάι».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και ερωτηθείς για την δήλωση του Γ. Αλαφούζου που κατηγορεί την κυβέρνηση για ηθική αυτουργία για την τοποθέτηση της βόμβας ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Ποια είναι λοιπόν η υποδαύλιση ενός κακού κλίματος; όταν ο ιδιοκτήτης ενός μέσου ενημέρωσης έχει αυτή την δημόσια πολιτική τοποθέτηση, ποια θα είναι η θέση των δημοσιογράφων που δουλεύουν στο συγκρότημά του; Εδώ υπάρχει καταρχάς ένα ζήτημα της ΕΣΗΕΑ και των συνδικαλιστικών οργάνων και των κανόνων δεοντολογίας. Αντί όλη αυτή η αποτρόπαιη ενέργεια που παραλίγο να έχει και νεκρούς να είναι ένα έδαφος μιας ομόθυμης καταδίκης με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στο πρόβλημα, γίνεται σπέκουλα απέναντι στην κυβέρνηση ως ηθική αυτουργία; Αν είναι δυνατόν».

Πώς μπορεί να διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ή  η κυβέρνηση, ή οποιοσδήποτε πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ την δήλωση του κ. Αλαφούζου για ηθική αυτουργία και να άρει το εμπάργκο, αν τυχόν υπήρχε αυτή η πιθανότητα, επεσήμανε ο κ. Βερναρδάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών ο υπουργός είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να έρθει η συμφωνία μετά τον Φεβρουάριο στην ελληνική Βουλή, εφόσον βέβαια προηγουμένως ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επιτυχώς στη γείτονα χώρα.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις