Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Γ. Μπαλάφας για “Μακεδονικό”: Κινούμαστε στην εθνική γραμμή που έχει χαραχτεί τις προηγούμενες δεκαετίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Μπαλάφας για “Μακεδονικό”: Κινούμαστε στην εθνική γραμμή που έχει χαραχτεί τις προηγούμενες δεκαετίες

«Κνούμαστε στην εθνική γραμμή που έχει χαραχτεί τις προηγούμενες δεκαετίες, δηλαδή στη γραμμή που διατύπωσε ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2008, προτείνοντας στον Γκρούεφσκι 'σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό', πρόταση την οποία απέρριψε ο εθνικιστής πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας.

Αναφορικά με τη στάση του Π. Καμμένου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «δεν έκρυψε σε κάθε φάση την αντίθεσή του με τη συμφωνία των Πρεσπών. Επομένως κατανοώ και τη στάση του. Επίσης σημειώνω την τοποθέτησή του ότι θα καταψηφίσει την όποια πρόταση μομφής της  αντιπολίτευσης ενάντια στην κυβέρνηση».

«Η αυτονόητη απέχθεια και καταδίκη μας σε τέτοιες ενέργειες θρασύδειλων τύπων πρέπει να είναι καθολική, όλοι – χωρίς εξαιρέσεις – του δημοκρατικού τόξου» τόνισε μιλώντας στον Real Fm αναφορικά με την επίθεση στον ΣΚΑΪ.

«Όσα λέχθηκαν περί «ηθικών αυτουργών» λειτουργούν αποπροσανατολιστικά ως προς την ουσία της συγκεκριμένης ενέργειας, προσπαθούν να υπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες. Εξάλλου μη μας διαφεύγει ότι οι βομβιστικές και παρόμοιες δράσεις στρέφονται, τουλάχιστον αντικειμενικά, εναντίον της κυβέρνησης. Ειδικά σε μια φάση όπου στη χώρα μας η θετική ατζέντα βρίσκεται στο τραπέζι, η οικονομική κατάσταση των  πολλών συμπολιτών μας, κάνει συγκεκριμένα θετικά βήματα. Και αυτό είναι έκδηλο σε όποιον κυκλοφορεί μέσα στον κόσμο. Αυτό  το κλίμα, που πιστώνεται  στην κυβέρνηση, οι βομβιστές θα επιθυμούσαν να αντιστραφεί» τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL