Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Σκουρλέτης: Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει κάθε μέτρο, θυμίζει πρίγκιπα εν αναμονή ως γαλαζοαίματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκουρλέτης: Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει κάθε μέτρο, θυμίζει πρίγκιπα εν αναμονή ως γαλαζοαίματος

Είναι ξεκάθαρο πως τέτοιου είδους ενέργειες είναι απόλυτα καταδικαστέες. Κάθε τέτοια επίθεση σε ένα μέσο ενημέρωσης θεωρεί ότι βρίσκει σύσσωμο τον δημοκρατικό πολιτικό κόσμο απέναντι, άρα  χωρίς περιστροφές πρέπει να καταδικάσουμε αυτή την ενέργεια. Αυτό δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, αναφερόμενος στο τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε στο κτίριο του Σκάι.

Σχετικά με το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον Σκάι, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι είναι τελείως διαφορετικό η επιλογή ενός πολιτικού χώρου να επιλέγει να εκφράζεται, να συμμετέχει σε ένα μέσο ιδιωτικό, γιατί η δημόσια ραδιοτηλεόραση εκ του χαρακτήρα της οφείλει να φιλοξενεί όλους και να υπερασπίζεται τον πλουραλισμό, και τελείως διαφορετική η περίπτωση του Σκάι. Μου προκαλεί απορία το γεγονός, τόνισε, ότι συσχετίζουν ευθέως τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση, με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετέχει στις εκπομπές του σταθμού. Θα περίμενε κανείς αυτή την ώρα να μην υπάρχει προσπάθεια αξιοποίησης εκ μέρους του σταθμού αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης.

Σχετικά με το πολιτικό κλίμα:

Για ΝΔ:

Αποτελεί βασική και μόνιμη επιλογή από τη μεριά Μητσοτάκη η προσπάθεια να διχάσει την πολιτική σκηνή, επεσήμανε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι ο λόγος του προέδρου της ΝΔ είναι  πολλές φορές ακραίος. «Είναι χαρακτηριστική η προσέγγισή του στο θέμα του Μακεδονικού και θεωρώ ότι τις τελευταίες ημέρες και η στάση του πριν από την συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, αλλά και ότι για πρώτη φορά η ΝΔ δεν κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να παραβρεθεί και να χαιρετήσει στο συνέδριο, όλα αυτά μόνον τυχαία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Αλλά κυρίως η θέση του ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ξεπουλήσει καίρια εθνικά θέματα για να κερδίσει κάποια άλλα».

Ο κ. Σκουρλέτης απέκρουσε τα όσα η ΝΔ καταλογίζει στην κυβέρνηση για τη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, την κατηγόρησε μάλιστα ότι «δεν καταδίκασε ευθέως την προσπάθεια αντισυγκέντρωσης, και μάλιστα προσπάθεια εισόδου μέσα στο χώρο για να προκαλέσουν ό,τι θέλουν. Μετά το ’74 δεν έχει ξανασυμβεί τέτοιο περιστατικό για να βγει ο Άδωνις Γεωργιάδης και όλος ο ακροδεξιός πολιτικός εσμός και να επιχαίρει βλέποντας συνθήματα όπως η Δημοκρατία πουλάει τη  Μακεδονία».  Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ο ίδιος στην ομιλία του έκανε λόγο για αντισυγκέντρωση στο Παλαί ντε Σπορ, στην οποία μιλούσε ο πρωθυπουργός της χώρας. « Έχει χάσει κάθε μέτρο, έχει τυφλωθεί πλήρως, θυμίζει εκείνον τον  πρίγκιπα εν αναμονή ως γαλαζοαίματος, που περιμένει να έρθει η ώρα της διαδοχής για να αναλάβει τον κυβερνητικό θώκο, γιατί  τέτοια  ιδιοκτησιακή αντίληψη εμφανίζει».

Για Καμμένο (κοινοβουλευτική πλειοψηφία):

Ο κ. Σκουρλέτης στην ερώτηση εάν εξακολουθεί να υφίσταται η διαφαινόμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και μετά τις δηλώσεις Καμμένου τόνισε ότι «τα έως  τώρα δεδομένα δείχνουν ότι ίσχυε πριν από ένα μήνα, δεν έχουμε δεδομένα που να μας προϊδεάζει για διαφορετική κοινοβουλευτική πλειοψηφία από αυτή που θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι υπάρχει για το θέμα».

Τόνισε ότι το πολιτικό πρόβλημα με αφορμή την τελευταία τοποθέτηση Καμμένου υπάρχει, από τη στιγμή που ο κ. Καμμένος συσχέτισε την άποψή του γύρω από το Μακεδονικό ζήτημα με θέματα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και συνοχής της κυβέρνησης. Βεβαίως έχουν υπάρξει πολλών ταχυτήτων δηλώσεις εκ μέρους τους και μένει  δούμε ποια στάση θα επιλέξει τελικώς να έχει εκείνος. Μιλάω για μια ενδεχόμενη εκ μέρους τους άρσης της εμπιστοσύνης ως προς τη σημερινή κυβέρνηση. Είναι κάτι που πολλές φορές το έχει αφήσει να εννοηθεί και άλλες τόσες το έχει πάρει πίσω.

Για Κεντροαριστερά:

Ερωτηθείς σχετικά, με αφορμή τα όσα δήλωσε η Φώφη Γεννηματά στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως θεωρεί « ότι η κεντρική πολιτική έκφραση αυτού του χώρου δηλ. η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, δεν θυμίζει κεντροαριστερά αλλά κεντροδεξιά. Αυτή η αναντιστοιχία με τις διαθέσεις ενός κόσμου που παρακολουθεί τις εξελίξεις, θεωρώ ότι  θα βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί μέσα από την ίδια την ζωή. Χώρος της κεντροαριστεράς υπάρχει, αλλά δεν μπορεί να τον εκφράσει η κα Γεννηματά. Με τον κόσμο αυτό υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας στο κοινωνικό επίπεδο και σε άλλους χώρους και το βλέπουμε να γίνεται πραγματικότητα στον αυτοδιοικητικό χώρο».

Για κόντρα Κοτζιά με Καμμένο:

Ο κ. Σκουρλέτης ρωτήθηκε και για την αντιπαράθεση Κοτζιά – Καμμένου και απάντησε ότι «δεν έχε κρύψει κανένας από τους δύο τη θέση που έχει ο ένας για τον άλλον. Εμείς οφείλουμε να σεβαστούμε την εντολή του κόσμου, που είναι εντολή τετραετίας. Δεν παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες αλλά είναι σαφές ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός πηγαίνει έως τον Σπετέμβριο του ’19».

Για Μανώλη Πετσίτη:

Δεν είχα προσωπική επαφή για να τον γνωρίζω. Το ρεπορτάζ τις τελευταίες ημέρες δείχνει τελικά διαφορετικές προεκτάσεις του ζητήματος από αυτό που θέλουν να παρουσιάζουν. Είναι πρόσωπο που κρύβει πολλά ερωτηματικά με έναν πολύ περίεργο ρόλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL