Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
“Αντισυγκέντρωση Τσίπρα” στη Θεσσαλονίκη είδε ο Κ. Μητσοτάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

“Αντισυγκέντρωση Τσίπρα” στη Θεσσαλονίκη είδε ο Κ. Μητσοτάκης

«Αντισυγκέντρωση» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  την εκδήλωση στην οποία μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή, την ώρα που ο ίδιος μιλούσε στην έναρξη του συνεδρίου.

Ολοκληρώνοντας τις εργασίες του 12ου πολιτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, είπε ότι από τη μία υπήρχε ένα ανοικτό συνέδριο και από την άλλη «η θλίψη και η μιζέρια της αντισυγκέντρωσης που έστησε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, μία αστυνομοκρατούμενη εκδήλωση στην οποία οι ένστολοι ήταν περισσότεροι από τους συμμετέχοντες... Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης ήταν απούσα από την ομιλία του κ. Τσίπρα, είναι μία κοινωνία που δεν ανταποκρίνεται στο παιχνίδι των επιδομάτων, πολύ αρνητική στους σχεδιασμούς που θέλει να βάλει ξανά τη χώρα στις μυλόπετρες του διχασμού».

Σε ό,τι αφορά το Μακεδονικό κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας τα εξής: «Δεν σώσατε τη Μακεδονία, κ. Τσίπρα, το μόνο που κάνατε ήταν να δώσετε την εθνότητα και τη γλώσσα, το μόνο που κάνατε ήταν να πείτε "ναι" εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν "όχι"».

Στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του ο Κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το πρόγραμμα της για την επόμενη μέρα της κάλπης, που προέβλεψε ότι θα στηθεί τον Μάιο.

«Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουμε ανακοινώσει τη στήριξη σε Κώστα Μπακογιάννη και Νίκο Ταχιάο. Σε πολλούς δήμους όπου υπάρχουν περισσότερα στελέχη θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους κανόνες και το ήθος της παράταξης και αλληλεγγύη και ευθύνη στον δεύτερο γύρο. Και όλοι να συμβάλουν στη μεγάλη νίκη στις εθνικές. Στις περιφερειακές εκλογές η μάχη θα είναι πιο πολιτική και οι αποφάσεις είναι παραταξιακές. Στόχος, να μην πέσει καμία Περιφέρεια στον ΣΥΡΙΖΑ, απαιτώ απόλυτη κομματική συστράτευση για να κερδίσουμε και τις 13 Περιφέρειες.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ο πρώην πρόεδρος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις ευρωεκλογές και ότι εισηγείται να παραμένει στη θέση του για λίγους μήνες μέχρι τις μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης.

Τέλος, αναφέρθηκε σε «σημαντικές προσωπικότητες από διαφορετικούς πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους» κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι οποίες εμπλούτισαν τις εργασίες του και επιβεβαίωσαν «ότι είμαστε ένα ανοιχτό κόμμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL