Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Η Φ. Γεννηματά ξορκίζει την εσωστρέφεια που προκάλεσε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Φ. Γεννηματά ξορκίζει την εσωστρέφεια που προκάλεσε

Με αναφορά στο εσωτερικό πρόβλημα που έχει προκύψει στις σχέσεις με τη ΔΗΜ.ΑΡ. ξεκίνησε την τοποθέτηση της η Φ. Γεννηματά στη χθεσινή Εκτελεστική Γραμματεία του ΚΙΝ.ΑΛΛ., που συνεδρίασε ενόψει της αυριανής Κεντρικής Επιτροπής.

“Το κλίμα είναι πολύ καλύτερο από αυτό που κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν”, “είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την καθοριστική μάχη των εθνικών εκλογών” είπε η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ., προσπαθώντας να ξορκίσει τον κύκλο εσωστρέφειας που άνοιξε. Επαναβεβαιώνοντας τον στόχο για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι σημασία δεν έχει πότε θα φύγουν οι ΑΝ.ΕΛΛ. από την κυβέρνηση “αλλά πότε θα φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όλοι μαζί”.

Αντικείμενο της συνεδρίασης αλλά και της Κ.Ε., τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών. Άλλωστε, το ζήτημα των υποψηφιοτήτων, και συγκεκριμένα ο αποκλεισμός των προτάσεων της ΔΗΜ.ΑΡ., είναι μία από τις βασικές αιτίες της δυσαρέσκειας του κόμματος του Θ. Θεοχαρόπουλου, η οποία και ξέσπασε την Πέμπτη με την αποχώρηση στελεχών της ΔΗΜ.ΑΡ. από την Επιτροπή Υποψηφιοτήτων του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Επίσης σημαντική αιτία, η επιβολή κομματικής πειθαρχίας για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγές της Αγίου Κωνσταντίνου ανέφεραν ότι το κλίμα ήταν καλύτερο στην Εκτελεστική Γραμματεία. Ωστόσο, τα προβλήματα παραμένουν. Η Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται να δίνει προσωρινή διέξοδο στις πιέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. με το να διατηρεί ανοιχτά ορισμένα ψηφοδέλτια. Ωστόσο, στην Αγ. Κωνσταντίνου σε καμία περίπτωση δεν έχουν διασφαλίσει ότι θα γίνουν δεκτές κάποιες από τις προτάσεις της. Στην κατεύθυνση κατά της “πασοκοποίησης” του φορέα, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. ζήτησε το εγχείρημα να μείνει σταθερό στην απόφαση για ισχυρή Κεντροαριστερά, τόνισε ότι “πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρος προοδευτικός λόγος σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα” και εξέφρασε την πάγια θέση του κόμματος για το "Μακεδονικό".

Ο γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ. Στ. Καλπάκης έθεσε το θέμα της υποψηφιότητας του Χρ. Μέγα για την Άρτα, προσθέτοντας ότι τα ψηφοδέλτια πρέπει να εκφράζουν το σύνολο του χώρου. Ο Δ. Χατζησωκράης είπε για τη συμμετοχή και την εκπροσώπηση στη νέα Βουλή ότι δεν πρέπει να κυριαρχεί αυτό που έλεγε ο αείμνηστος Χ. Φλωράκης: “Εντάξει να έρχονται στον πρόναο ή έστω στον κυρίως ναό, αλλά στο ιερό δεν μπαίνει όποιος κι όποιος”. “Στρατηγικός αντίπαλος της Σοσιαλδημοκρατίας είναι η συντηρητική παράταξη και η σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να οδηγήσει σε ταυτίσει με τη Ν.Δ.” υπενθύμισε ο Θ. Μαργαρίτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL