Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.0°C21.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.7°C20.7°C
1 BF 29%
Νέα προαναγγελία από τον εκπρόσωπο των ΑΝ.ΕΛΛ.: / Νέα προαναγγελία από τον εκπρόσωπο των ΑΝ.ΕΛΛ.: Αποχώρηση από κυβερνητικές θέσεις και από την κυβερνητική πλειοψηφία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα προαναγγελία από τον εκπρόσωπο των ΑΝ.ΕΛΛ.: / Νέα προαναγγελία από τον εκπρόσωπο των ΑΝ.ΕΛΛ.: Αποχώρηση από κυβερνητικές θέσεις και από την κυβερνητική πλειοψηφία

Στην αποχώρηση από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία, χωρίς όμως πρόθεση να υπερψηφίσουν ενδεχόμενη πρόταση μομφής της Ν.Δ., προσανατολίζονται οι ΑΝ.ΕΛΛ. αν η συμφωνία των Πρεσπών φτάσει στη Βουλή των Ελλήνων. Την ίδια ώρα, στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. επισημαίνουν ότι αποχώρηση από την κυβερνητική πλειοψηφία σημαίνει ότι οι βουλευτές του κόμματος δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αν επιλέξει κάτι τέτοιο ο Αλέξης Τσίπρας. «Αποχώρηση από τις κυβερνητικές θέσεις και από την κυβερνητική πλειοψηφία. Τι πιο απλό και καθαρό» τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Θ. Τοσουνίδης.

Όσον αφορά το ζήτημα της συνοχής των ΑΝ.ΕΛΛ. σε σχέση με τη στάση τους έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών, ο Θ. Τοσουνίδης υποστήριξε ότι «είναι ομόφωνη απόφαση των υπουργών μας, μαζί με τον Π. Καμμένο, να αποχωρήσουν και να εγκαταλείψουν τις υπουργικές τους καρέκλες», εξαιρουμένου βεβαίως του Τ. Κουίκ, για τον οποίο ανακοινώθηκε ότι «έθεσε εαυτόν εκτός Κινήματος». Μάλιστα, και ο Π. Καμμένος επιτέθηκε μέσω Twitter στο Open TV σε σχέση με τη στάση της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, καθώς «την παρουσιάζουν να ψηφίζει ψευδώς τη συμφωνία των Πρεσπών».

Π. Καμμένος: Συμφωνία με Τσίπρα

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινή αποκλειστική δήλωση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στο «Ποντίκι», «έχουμε συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι κανένας βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. δεν θα συμμετάσχει σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είτε στις εθνικές εκλογές είτε στις ευρωεκλογές».

"Δηλώσεις του Τ. Κουίκ έπληξαν και τον ίδιο τον πρόεδρο"

Σε σχέση με την απομάκρυνση του Τ. Κουίκ, ο Θ. Τοσουνίδης επανέλαβε ότι «έθεσε εαυτόν εκτός ΑΝ.ΕΛΛ. Η πορεία του κ. Κουίκ το τελευταίο διάστημα ήταν αποκλίνουσα». Πάντως, ο Θ. Τοσουνίδης διευκρίνισε ότι «δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Δεν υπάρχει οριστικό γεγονός πειθαρχικής ποινής», καθώς η απομάκρυνση του Τ. Κουίκ πρέπει να γίνει από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο των ΑΝ.ΕΛΛ. Ο Θ. Τοσουνίδης απέδωσε την απομάκρυνση του Τ. Κουίκ σε «μια σειρά δηλώσεων που θεωρούμε ότι έπληξαν και τον ίδιο τον πρόεδρο και τις επιλογές του».

Εδώ και καιρό οι σχέσεις του υφυπουργού Εξωτερικών με τον Π. Καμμένο ήταν τεταμένες και ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. είχε επιτεθεί στον Τ. Κουίκ κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος φωτογραφίζοντάς τον ως όψιμο «μακεδονοκλάστη». Μάλιστα, ο Π. Καμμένος είχε προαναγγείλει την απομάκρυνση του Τ. Κουίκ ζητώντας συγγνώμη από τα στελέχη του κόμματος για την επιλογή του. Πάντως, οι ΑΝ.ΕΛΛ. δεν έχουν ζητήσει απομάκρυνση του Τ. Κουίκ από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός επιλέγει τη σύνθεση της κυβέρνησης.

Αργότερα τα μέτρα για Παπαχριστόπουλο

Ο Θ. Τοσουνίδης διαχώρισε την περίπτωση του Τ. Κουίκ από την περίπτωση του Θανάση Παπαχριστόπουλου που έχει δηλώσει δημοσίως ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο Θ. Τοσουνίδης έπλεξε το εγκώμιο της κοινοβουλευτικής δράσης του Θ. Παπαχριστόπουλου και σημείωσε ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. δεν θα προχωρήσουν σε πειθαρχικά μέτρα εναντίον του μέχρι να υλοποιήσει την πρόθεσή του να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL