Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Γ. Βασιλειάδης: Την τελευταία 4ετία έγιναν 221 έργα αθλητικών εγκαταστάσεων 30 εκατ. ευρώ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Βασιλειάδης: Την τελευταία 4ετία έγιναν 221 έργα αθλητικών εγκαταστάσεων 30 εκατ. ευρώ

«Όραμα μας είναι να χτίσουμε μια Ελλάδα με αξίες και όχι ένα πελατειακό κράτος». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019, δίνοντας έμφαση στη χρηστή διαχείριση του προϋπολογισμού του υπουργείου για ενίσχυση και στήριξη τόσο των αθλητών όσο και των αθλητικών εγκαταστάσεων.

«Με στοχευμένες παρεμβάσεις αναστηλώνουμε τις παρατημένες αθλητικές εγκαταστάσεις, έξω από πελατειακές σχέσεις που ίσχυαν στο παρελθόν. Στην τελευταία τετραετία, έχουν γίνει 221 έργα ύψους 30 εκατ. ευρώ σε όλη την περιφέρεια, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτά οι εθνικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι παρεμβάσεις μας είναι σε άλλη λογική, με όραμα και όχι στη λογική των πελατειακών σχέσεων» επεσήμανε ο κ. Βασιλειάδης, προσθέτοντας: «Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε το ευρωπαϊκό αθλητικό όραμα με επιχορηγήσεις που έφθασαν πέρσι στα 20 εκατ. ευρώ, από 16 που ήταν την προηγούμενη χρονιά και φέτος θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση κατά 10%».

«Καταφέραμε με τις συνεχείς αυξήσεις στις μεταβιβαστικές δαπάνες να κάνουμε βιώσιμες τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Από 10 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν στα 12,5 εκατ. ευρώ τα κονδύλια για τις αθλητικές δομές, ενώ 2,5 εκατ. ευρώ δόθηκαν για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Την ίδια στιγμή καλύψαμε το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών που αφορούσαν όχι μόνο τα στάδια, αλλά και τους αθλητές στους οποίους φθάσαμε να μην χρωστάμε ούτε ένα ευρώ», υπογράμμισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Έμφαση έδωσε ακόμα ο κ. Βασιλειάδης, στη θεσμοθέτηση, το αμέσως επόμενο διάστημα, των αθλητικών υποτροφιών σε αθλητές με μεγάλες επιδόσεις και διακρίσεις, τονίζοντας ότι αυτά είναι συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη κυρίως των νέων αθλητών που δεν έχουν χορηγούς.

«Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2019 είναι ο πρώτος που καταφέρνει η χώρα να είναι εκτός επιτροπείας, που σχεδιάστηκε, αποφασίστηκε και θα εκτελεστεί αποκλειστικά από τις ελληνικές δομές και την ελληνική κυβέρνηση. Για πρώτη φορά, μετά από 8 χρόνια, είναι ο πρώτος προϋπολογισμός που σχεδιάζει την επόμενη μέρα, αφήνοντας πίσω τον εργασιακό μεσαίωνα και φέρνοντας τη χώρα στη κανονικότητα, που δεν παίρνει αλλά δίνει στοχευμένα στις αδύναμες κοινωνικά τάξεις που έχουν πληγεί από τη κρίση» τόνισε ο κ. Βασιλειάδης.

«Δημιουργούμε μια οικονομία σταθερή που ξεπερνά τη κρίση κρατώντας όρθια την κοινωνία με την δημιουργία μόνιμων κοινωνικών δομών, ενίσχυση της δημόσιας υγείας και παιδείας και στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος αφήνοντας τους θαυμαστές του Πινοσέτ στη μοναχικότητα» σημείωσε και κατέληξε: «Μετά από ένα δύσκολο μονοπάτι κακοδιαχείρισης 30 ετών με νεοφιλελεύθερες εμμονές και λογικές πελατειακού κράτους καταφέραμε να αλλάξουμε σελίδα στη χώρα. Σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο με κοινωνική δικαιοσύνη και με επίκεντρο τον άνθρωπο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL