Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Ακραία κινδυνολογία για “καθιέρωση μακεδονικής μειονότητας” από τη Σ. Βούλτεψη! (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακραία κινδυνολογία για “καθιέρωση μακεδονικής μειονότητας” από τη Σ. Βούλτεψη! (Video)

Αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Politico για «αυτονομιστικές δυνάμεις» στην Ελλάδα, το επανέλαβε στη Βουλή και η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, κάνοντας λόγο για «καθιέρωση μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα! Η βουλευτής αρνήθηκε να ανακαλέσει παρά το ότι της το επεσήμανε και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας για τον προϋπολογισμό του 2019 η Σ. Βούλτεψη διαφώνησε και με την σύνθετη ονομασία για την ΠΓΔΜ καθώς περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία και εκτίμησε ότι «είναι ζήτημα χρόνου η διεκδίκηση και καθιέρωση Μακεδονικής μειονότητας στη Μακεδονία μας. Και η κυβέρνηση τα βρίσκει όλα ωραία».

Ο Ν. Βούτσης αμέσως πήρε το λόγο και της επεσήμανε ότι «εν τη ρύμη του λόγου σας είπατε ότι είναι θέμα χρόνου η ίδρυση μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Θα παρακαλούσα εάν μεν επιμένετε να γραφτεί στα πρακτικά, αν δεν επιμένετε και θέλετε ανασκευάσετε, να το κάνετε». «Είστε πολλή έμπειρη και αντιλαμβάνεστε ότι είναι σοβαρό ζήτημα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής προειδοποιώντας την Σ. Βούλτεψη.

«Είπα ότι είναι ζήτημα χρόνου η διεκδίκηση και καθιέρωση» επέμεινε η Σ. Βούλτεψη και εξήγησε ότι «δεν το παίρνω πίσω γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι 11/11 έγινε συνέδριο στο Ξινό Νερό Φλώρινας του «Ουράνιου Τόξου» που δήλωσαν ότι διεκδικούν μακεδονική μειονότητα και διδασκαλία μακεδονικής γλώσσας στα σχολεία. Και θα είστε εσείς υπεύθυνοι για αυτό».

Συντάκτης: Η ΑΥΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL