Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Ευρύτερη στήριξη στον προϋπολογισμό, δεν καταψηφίζει ο Γ. Σαρίδης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευρύτερη στήριξη στον προϋπολογισμό, δεν καταψηφίζει ο Γ. Σαρίδης (Video)

Ευρύτερη στήριξη αποκτά ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης καθώς ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης εκδήλωσε την πρόθεσή του να μην καταψηφίσει τον προϋπολογισμό! Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια, ενώ στους διαδρόμους της Βουλής σχολίαζαν «όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον ΣΥΡΙΖΑ».https://www.youtube.com/embed/l6mmetRsQ5Y

Από την Ένωση Κεντρώων δεν υπάρχει αντίδραση ενώ, πηγές του κόμματος ανέφεραν ότι δεν θα υπάρξει αντίδραση. Η Ένωση Κεντρώων σήμερα έχει 5 βουλευτές και μόλις συμπληρώνει το όριο για την συγκρότηση κόμματος, επομένως χωρίς τον Γ. Σαρίδη δεν θα υπάρχει ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή και ο Β. Λεβέντης δεν θα λογίζεται ως πρόεδρος κόμματος.

Από την άλλη πλευρά η μη καταψήφιση του προϋπολογισμού σηματοδοτεί διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Μάλιστα ακόμη στην περίπτωση που υλοποιηθεί η αναφορά Καμμένου για αποχώρηση από την κυβέρνηση φαίνεται ότι η κυβέρνηση θα έχει πάνω από 150 βουλευτές. Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Σαρίδης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών.

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο Γ. Σαρίδης εξήγησε τους τρεις λόγους που δεν θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό: «υπάρχουν τρεις λόγοι που με εμποδίζουν να καταψηφίσω τον προϋπολογισμό. Πρώτον, μετά από χρόνια ο προϋπολογισμός γράφτηκε στην Ελλάδα από Έλληνες. Δεύτερον, όσο λίγα και αν δίνει- τα έχω χαρακτηρίσει ψίχουλα πολλές φορές- δίνει τα περισσότερα εδώ και πολλά χρόνια. Τρίτον, αποκαθιστά αδικίες και βάζει τέλος στην κατρακύλα».

Σημειώνεται ότι ο Γ. Σαρίδης ζήτησε από την κυβέρνηση έως την Τρίτη που θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός να υιοθετήσει νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί για την παροχή νομικής βοήθειας σε δανειολήπτες με χαμηλό εισόδημα. Είπε μάλιστα ότι έτσι «θα πιστέψει το άνοιγμα της προς το κέντρο, το κέντρο που υπηρέτησε και υπηρετεί».

Συντάκτης: Η ΑΥΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL