Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ έχει επιλέξει ανοιχτά την πολιτική της συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ έχει επιλέξει ανοιχτά την πολιτική της συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή

Την «χυδαία ανακοίνωση της Ν.Δ. για τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη» καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα και επισημαίνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πλέον έχει επιλέξει ανοιχτά την πολιτική της συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε από τη Ν.Δ. να πάρει, έστω και καθυστερημένα, αποστάσεις από τα φασιστικά αίσχη των εθνικιστικών ομάδων που διοργανώνουν αντισυγκέντρωση στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή έκανε τα πάντα για να επιβεβαιώσει ότι για μια ακόμα φορά ταυτίζεται με τις θέσεις και τη ρητορική της ακροδεξιάς.

Ξεπερνάει, όμως, κάθε όριο-ακόμα και για τη Ν.Δ. του Α.Γεωργιάδη και του Μ.Βορίδη- η ανακοίνωση της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Για τη Ν.Δ, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που προκαλεί με τη διεξαγωγή της εκδήλωσής του, «βάφει μαύρη τη Θεσσαλονίκη» και «διακινδυνεύει την ομαλότητα της πόλης, για να δημιουργήσει επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» απέναντι στο συνέδριό τους. Μάλιστα, η Ν.Δ. ουσιαστικά προαναγγέλλει έκτροπα την Παρασκευή, καταλογίζοντας προκαταβολικά στον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για αυτά. Φαίνεται ότι η πρόσφατη πρόταση του  Μιχαλολιάκου για συνεργασία συγκίνησε τόσο τη Ν.Δ., που πλέον έχει επιλέξει  ανοιχτά την πολιτική της συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή.

Ο δημοκρατικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας θα απαντήσει αποφασιστικά μέσα από τη μαζική του συμμετοχή στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης. Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων και των τρίκυκλων έχει τελειώσει και όσοι θέλουν να την αναβιώσουν θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει».

Τι ανέφερε η ανακοίνωση της ΝΔ Θεσσαλονίκης

Ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ βάφει μαύρη τη Θεσσαλονίκη για να αναδείξει την κομματική του αντι-εκδήλωση» υποστήριζε η ΝΔ Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

''Την ίδια ώρα που η Νέα Δημοκρατία θα ξεκινάει το 12ο Συνέδριό της στην Αθήνα, με συμμετέχοντες πάνω από 5000 εκλεγμένα στελέχη, παρατηρητές και προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ο ΣΥΡΙΖΑ της Θεσσαλονίκης και ο κος Τσίπρας επέλεξαν να διοργανώσουν κομματική (αντι)εκδήλωση για τη… Μακεδονία. Προφανής στόχος τους να προσελκύσουν φώτα δημοσιότητας απέναντι από το εφαλτήριο Νίκης της Νέας δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, Μακεδονικές οργανώσεις πολιτών καλούν σε συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο, για να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία των Πρεσπών, που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εξαγνίσει.

Ενώ η Νέα Δημοκρατία προετοιμάζει το Συνέδριο που ενώνει τους Έλληνες αναδεικνύοντας τη νέα Ελλάδα της δημιουργικής ανάπτυξης, ο ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει (αντι)εκδήλωση. Υιοθετεί προκλητικές εκφράσεις διχασμού, προσπαθώντας να προσελκύσει επικοινωνιακά με την πόλωση και τον ακραίο λόγο. Ξαφνικά οι Θεσσαλονικείς στέλνονται σε «εποχές κοτζαμάνη» και χαρακτηρίζονται «ακροδεξιοί», καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ βάφει μαύρη τη Θεσσαλονίκη για να αναδείξει την κομματική του αντι-εκδήλωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμάει να διακινδυνεύσει την ομαλότητα της πόλης, για να δημιουργήσει επικοινωνιακό αντιπερισπασμό απέναντι από το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης να απορρίψει τον εξτρεμισμό. Να μην παρασυρθεί από τα ακραία στοιχεία που καιροφυλακτούν για να αναδείξουν την παρουσία τους σε βάρος της ηρεμίας και της ομαλότητας της πόλης. Οι πληγές των καταστροφών της περασμένης εβδομάδας είναι νωπές.

Η Θεσσαλονίκη δεν είναι πεδίο εντυπώσεων. Θα έχουν την απόλυτη ευθύνη όποιοι διακινδυνεύσουν να αναστατώσουν πάλι την πόλη''.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL