Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Υπεράσπιση από Βορίδη, αιχμές από "καραμανλικούς"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπεράσπιση από Βορίδη, αιχμές από "καραμανλικούς"

Με τη λαϊκή ρήση «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι» περιορίστηκε να απαντήσει η Ν.Δ. στην ανακοίνωση του Μαξίμου που καλούσε τον Κ. Μητσοτάκη "είτε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη, είτε να δώσει στοιχεία και ονόματα στον ελληνικό λαό και τη διεθνή κοινότητα” αναφορικά με το "θράσος του να καταγγείλει ότι ο πρωθυπουργός πούλησε τη Μακεδονία για να μην περικοπούν οι συντάξεις". Σαφείς αιχμές προς την ηγεσία του κόμματος αφήνει η “καραμανλική” πτέρυγα.

Οι ακροδεξιάς κοπής δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη προκαλούν την εμφανή δυσφορία στελεχών που κινούνται στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Μιλώντας στην “Α”, συνιστούν με νόημα «σοβαρότητα και αξιοπιστία στις δηλώσεις που ακουμπούν στα μεγάλα εθνικά θέματα. Από τη στιγμή που η Ν.Δ. προτάσσει στον δημόσιο λόγο της την αποκατάσταση της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης της χώρας στο εξωτερικό και ειδικά έναντι των εταίρων μας στην Ε.Ε.».

"Αγαπημένο pet όποιου διεθνούς θεσμού ο Τσίπρας"!

Ο τομεάρχης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, αφού υποστήριξε (Real FM) ότι «τις αποδείξεις σε αυτού του τύπου συμφωνίες και προσεγγίσεις μπορεί να τις βρούμε 20-30 χρόνια αργότερα, διότι προκύπτουν από μη επίσημες, κρυφές συζητήσεις”, πρόσθεσε -στους ίδιους αμήχανους τόνους- πως “η θέση που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζεται σε μια εκτίμηση και αξιολόγηση. Στηρίζεται στη μεγάλη λατρεία που έχει αποκτήσει σήμερα ο διεθνής παράγων για τον επαναστάτη κ. Τσίπρα». Ο Μάκης Βορίδης, χρησιμοποιώντας ρητορική του ακροδεξιού εσμού, ισχυρίστηκε πως "ο κ. Τσίπρας έχει γίνει το αγαπημένο pet, το αξιολάτρευτο κατοικίδιο όποιου διεθνούς θεσμού. Πώς λοιπόν έχει φτάσει σε αυτό το σημείο;".

"Έδωσε ό,τι κανείς άλλος"

Επιπλέον, o σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού της Ν.Δ. Τάκης Θεοδωρικάκος (Νews 24/7) επισήμανε -σε συνομωσιολογικούς τόνους- πως «ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι στους συνταξιούχους καταγράφει χαμηλά ποσοστά και θα τον αποδοκιμάσουν στις κάλπες, και την ίδια στιγμή εμφανίστηκε πρόθυμος να κάνει αυτό που κανένας προκάτοχός του δεν δέχτηκε να κάνει, να δώσει μακεδονική ταυτότητα, εθνότητα και γλώσσα στα Σκόπια”. Στο ίδιο μοτίβο συμπλήρωσε πως ο πρωθυπουργός “περιήλθε σε εξαιρετικά δύσκολη πολιτική θέση γιατί η κοινωνική πλειονότητα αντιλήφθηκε την εξαπάτηση και τώρα αναζητά τρόπους διεξόδου”. Ο Τ. Θεοδωρικάκος, απαντώντας σε ερώτηση αν η Ν.Δ. προτίθεται να καταθέσει πρόταση μομφής για το “Μακεδονικό”, απάντησε πως “όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα είναι στο τραπέζι για να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών.

"Στον γυμνασιάρχη;"...

Σε θέση... άμυνας παρουσίασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, καθώς καταλόγισε στον πρωθυπουργό (Πρακτορείο 104,9 FM) “ότι έχει επιλέξει την πολιτική όξυνση εδώ και καιρό και κάνει συνεχείς επιθέσεις -και πολιτικές, και προσωπικές- και προφανώς ο Κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει κατά διαστήματα να δίνει κάποιες απαντήσεις για να μη θεωρηθεί και διά της ελλείψεως απαντήσεως ότι συναινούμε ή ότι έχουμε κάτι να φοβηθούμε». Αναφορικά με την επισήμανση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η κυβέρνηση θα αναδείξει σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο τις δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ. ώστε να κληθεί το κόμμα να δώσει εξηγήσεις, ο Κ. Χατζηδάκης -αποφεύγοντας να σχολιάσει τους ισχυρισμούς Μητσοτάκη- απάντησε: «Δηλαδή ο κ. Τζανακόπουλος θα μας πάει στον γυμνασιάρχη για να μας τραβήξει το αφτί μας; Ένα κίνημα το οποίο ήρθε ισχυριζόμενο ότι είναι ριζοσπαστικό, σχεδόν επαναστατικό, έχει γίνει καταδότης στις Βρυξέλλες και στις άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες; Πώς επιτρέπουν στον εαυτό τους να πέφτει τόσο χαμηλά πολιτικά; Νομίζω έχουν μπροστά τους δύο επιλογές: Να χάσουν αξιοπρεπώς ή να χάσουν αναξιοπρεπώς. Έχουν επιλέξει να χάσουν αναξιοπρεπώς. Δικαίωμά τους».

"Ανταπόκριση σε ασύμμετρο πόλεμο"

Τέλος, ο βουλευτής της Ν.Δ. Σίμος Κεδίκογλου (Real FM) θεώρησε ότι ο ισχυρισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί «ανταπόκριση σε έναν ασύμμετρο πόλεμο που δέχεται η Ν.Δ.». Σε επίμονες ερωτήσεις αναφορικά με το αν ο πρωθυπουργός πούλησε τη Μακεδονία για να μην περικοπούν οι συντάξεις, ο πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σαμαρά περιορίστηκε να επισημάνει ότι “όλος ο ΕΝΦΙΑ πηγαίνει για τους μετακλητούς και τους συμβασιούχους του ΣΥΡΙΖΑ” υπενθυμίζοντας πως “όταν αναλάβει η Ν.Δ., οι συμβασιούχοι θα φύγουν”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL