Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Δ. Βίτσας: Oρισμός των fake news όταν τα αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Βίτσας: Oρισμός των fake news όταν τα αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ

Ο ορισμός της προσπάθειας να δημιουργηθεί οχλαγωγία διά ψευδών ειδήσεων είναι η αναφορά της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη σε νεκρούς πρόσφυγες από αναθυμιάσεις, για ένα γεγονός του 2017, είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

«Είναι fake news που προέρχονται επισήμως από την εκπρόσωπο της ΝΔ ... μιλάει για ένα γεγονός του 2017 και το αναφέρει ότι έγινε πρόσφατα ... μάλλον έχει μπερδέψει στο μυαλό της τι έχει γίνει, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο αυτή την στιγμή. Το γεγονός ότι το αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είναι ο ορισμός της προσπάθειας διά ψευδών ειδήσεων να προκαλέσει οχλαγωγία», είπε ο κ. Βίτσας.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στις δομές φιλοξενίας ενώ έχει πλέον μπει ο Χειμώνας, ο ίδιος σημείωσε ότι «στην ηπειρωτική Ελλάδα είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι, το ζήτημα που με ανησυχεί από τα νησιά είναι η Σάμος. Παίρνουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα, είμαστε εκεί. Στην Μόρια της Λέσβου είναι κάτω από 5.000 άνθρωποι».

Εξάλλου, σχολιάζοντας τους υψηλούς τόνους χτες στη Βουλή μεταξύ Τσίπρα - Μητσοτάκη με αφορμή και την αναφορά σε «ανταλλάγματα» σε σχέση με το Μακεδονικό και την μη περικοπή των συντάξεων, ο κ. Βίτσας είπε ότι «σωστά ανέβηκαν οι τόνοι μετά από αυτό το επιχείρημα του κ. Μητσοτάκη. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις και στο δικό του, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ... γιατί στην ουσία κατηγορεί κάποιους που είναι στο ίδιο κόμμα, ότι έκαναν κάποιου είδους συναλλαγή με την ελληνική κυβέρνηση».

«Είναι μία άθλια τακτική, συνδέει για ψηφοθηρικούς λόγους ζητήματα που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους», σημείωσε, «ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται ο καλύτερος μαθητής των προερχόμενων από το ΛΑΟΣ βουλευτών και στελεχών της ΝΔ, σπρώχνει την κεντροδεξιά παράταξη προς τις θέσεις της ακροδεξιάς».

Χαρακτήρισε επίσης «επικίνδυνο φαινόμενο» το γεγονός ότι η ΝΔ δεν λαμβάνει σαφείς αποστάσεις από την λογική των αντισυγκεντρώσεων, σε σχέση με την συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα. «Μας θυμίζουν τις αρχές του 1960 ... επειδή δεν είναι ικανοί να πείσουν κόσμο να έρθει στις δικές του συγκεντρώσεις, προσπαθούν να δημιουργήσουν οχλαγωγία». «Αυτή η οχλαγωγία θα απαντηθεί», συνέχισε, «από την μαζική προσέλευση του κόσμου της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας σε αυτή την συγκέντρωση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL