Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συγκροτήθηκε η επιτροπή της Εκκλησίας για το σχέδιο συμφωνίας με την Πολιτεία

Αισιόδοξος ο αρχιεπίσκοπος για την έκβαση του διαλόγου - Ο Ιερώνυμος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός «έχει τη διάθεση να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες με την Εκκλησία»

Συγκροτήθηκε η επιτροπή της Εκκλησίας που θα συνεργαστεί με την Πολιτεία για την κατάρτιση σχεδίου συμφωνίας για τα θέματα της εκκλησιαστικής περιουσίας και της μισθοδοσίας των κληρικών. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «θα προχωρήσουμε, θα το υιοθετήσει η Ιεραρχία, διότι αποβλέπουμε όλοι μας από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο όχι στην προσωπική ικανοποίηση, αλλά πώς αυτό το υλικό αντικείμενο, που γίνεται πνευματικό, θα γίνει εργαλείο στα χέρια της Εκκλησίας».

Ο Ιερώνυμος αναφέρθηκε στις πιέσεις από φορείς όπως η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τον Νίκο Αλιβιζάτο για πλήρη χωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος και υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός είχε αρχικά επηρεαστεί, αλλά στη συνέχεια είχε «νέες σκέψεις». Ο Ιερώνυμος τόνισε ότι ο Αλ. Τσίπρας «αναγνωρίζει πως το Δημόσιον κατέλαβε εκκλησιαστική περιουσία χωρίς να καταβάλει μέχρι σήμερα το οφειλόμενο αντίτιμον αυτής» κι ότι «έχει την διάθεση να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες με την Εκκλησία, μεταξύ των οποίων και την κάλυψη της μισθοδοσίας του Κλήρου».

Στην επιτροπή της Εκκλησίας θα συμμετέχουν ως πρόεδρος ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος και οι μητροπολίτες Πατρών Χρυσόστομος και Κορίνθου Διονύσιος. Επίσης ο πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος Γεώργιος Σελλής, ο ιερέας Βασίλειος Καλλιακμάνης κι ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαθωμάς, καθώς και οι Βασίλειος Κονδύλης, επίκουρος καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, και Θεόδωρος Παπαγεωργίου, νομικός σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ποιος ήταν συνεργάτης του Φλώρου είπαμε;

Τόσες μέρες η Ν.Δ. είχε αποφύγει να έρθει σε αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιλογή που εντάσσεται, προφανώς, στη στρατηγική του ήπιου πολιτικού κλίματος την οποία ακολουθεί η Ν.Δ. μετά τον ανελέητο πόλεμο τοξικής λάσπης με τον οποίο έφτασε μέχρι τις ευρωεκλογές.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο