Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.4°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
21 °C
19.8°C22.7°C
2 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.4°C20.7°C
0 BF 72%
Διαδικτυακή προσπάθεια στησίματος αντισυγκέντρωσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαδικτυακή προσπάθεια στησίματος αντισυγκέντρωσης

Θεσσαλονίκη: «Η προσπάθεια για αναβίωση της σκοτεινής εποχής του Γκοτζαμάνη από ακροδεξιές οργανώσεις στη Θεσσαλονίκη θα πέσει στο κενό» τονίζει με χθεσινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την αντισυγκέντρωση στην οποία καλούν ακροδεξιοί κύκλοι και εθνικιστικές ομάδες, στο Λευκό Πύργο, για την Παρασκευή, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλάει σε μεγάλη πολιτική εκδήλωση στο Παλαί ντε σπορ με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης - Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό».

Στοχοποίηση στελεχών με fake news

Το κάλεσμα, όπως το συνηθίζουν οι συγκεκριμένοι ακραίοι, γίνεται κυρίως διαδικτυακά, ενώ ήδη κυκλοφορούν αφίσες με τη φωτογραφία του πρωθυπουργού και τη λέξη «ανεπιθύμητος». Μάλιστα σε εθνικοφασιστικού περιεχομένου ιστοσελίδες δημοσιεύονται διάφορες αθλιότητες και στοχοποιούνται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μία από αυτές είναι ότι ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς Μανώλης Λαμτζίδης «καλεί τον κόσμο στη συγκέντρωση στη σκοπιανή και στη βουλγαρική γλώσσα». Μάλιστα παραθέτουν και μια δήθεν σχετική ανάρτησή του στο Facebook, μόνο που αυτή δεν είναι κάποιο κάλεσμα για τη συγκέντρωση στο Παλαί ντε σπόρ. Είναι απλώς η δημοσιοποίηση της πρωτοβουλίας «Δικηγόροι για την ειρήνη, τη δημοκρατία και τη συνεννόηση στα Βαλκάνια», στην οποία συμμετέχει ο Μ. Λαμτζίδης, και το κείμενο της σχετικής «Διακήρυξης της Θεσσαλονίκης», που υπογράφηκε από δικηγόρους των χωρών της Βαλκανικής, το οποίο είναι αναρτημένο εδώ και μήνες. Φυσικά το κείμενο είναι μεταφρασμένο σε όλες τις γλώσσες των χωρών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

«Απορίας άξιο είναι γιατί το κείμενο αυτό δεν είχε προσελκύσει την προσοχή των 'φωνασκούντων' από τότε που είδε το φως της δημοσιότητας» σχολίασαν με ανακοίνωσή του οι Δικηγόροι για την ειρήνη, τη δημοκρατία και τη συνεννόηση στα Βαλκάνια. Τονίζουν, επίσης, ότι «το περιεχόμενό του είναι αμιγώς νομικό-πολιτικό και διαπνέεται, σύμφωνα και με τους διακηρυγμένους στόχους της ομάδας, από πνεύμα ειρήνης και συνεννόησης, που πρέπει να διαποτίζει τις σχέσεις των βαλκανικών λαών σε περιβάλλον δημοκρατίας». Όλα δείχνουν ότι και σ' αυτήν την «αντισυγκέντρωση» θα κυριαρχήσουν τα ακραία εθνικιστικά και φασιστικά στοιχεία, όπως έγινε και σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις στο παρελθόν.

"Στο κενό"

«Η ανακοίνωση της πολιτικής συγκέντρωσης που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη ο ΣΥΡΙΖΑ στις 14/12 με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύεται από την αντίδραση των γνωστών εθνικιστικών κύκλων της πόλης, οι οποίοι θεωρούν ότι η πόλη ανήκει στους ίδιους και καλούν σε αντισυγκέντρωση», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «η προσπάθεια για αναβίωση της σκοτεινής εποχής του Γκοτζαμάνη από ακροδεξιές οργανώσεις θα πέσει στο κενό και ο ακροδεξιός συρφετός που νομίζει ότι μπορεί να κάνει κουμάντο στη Θεσσαλονίκη θα πάρει την απάντηση που του αξίζει από τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες της Μακεδονίας».

«Περιμένουμε από την αξιωματική αντιπολίτευση και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως και από τα υπόλοιπα κόμματα και τους φορείς της περιοχής, να καταδικάσουν έμπρακτα αυτές τις αντισυγκεντρώσεις και να πάρουν αποστάσεις από το εθνικιστικό μίσος και την πατριδοκαπηλία», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL