Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κάλεσμα Σκουρλέτη στο Ποτάμι να υπερψηφίσει τη συμφωνία

"Πρόκειται για μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα" - "Θα διαψευστούν και πάλι όσοι μιλούν για εκλογές. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της συνταγματικής θητείας αυτής της κυβέρνησης, το φθινόπωρο του '19"

"Θεωρώ ότι όσοι από την αρχή είχαν τοποθετηθεί θετικά θα πρέπει να συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι τέλους. Δεν είναι τέτοιος ο χαρακτήρας των εθνικών προβλημάτων ώστε να επιτρέπεται κανείς να διαμορφώνει τη στάση του απέναντί τους μετά από παζάρια ή από άλλου είδους μικροσκοπιμότητες" διαμήνυσε ο Π. Σκουρλέτης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο με τον Αλ. Ξανθό.

"Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, για το κύρος της, για τις σχέσεις της με τους λαούς της Βαλκανικής και ιδιαίτερα για τη Βόρεια Ελλάδα. Νομίζω ότι θα πρυτανεύσουν πιο ώριμες σκέψεις και στον χώρο του Ποταμιού, έτσι ώστε να τηρήσει τελικά αυτό που έλεγε εξαρχής. Να υπερψηφίσει τη συμφωνία", συμπλήρωσε ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος.

"Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της συνταγματικής θητείας αυτής της κυβέρνησης, δηλαδή το φθινόπωρο του '19. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μιλάμε για κάτι διαφορετικό", τόνισε ακόμα ο Π. Σκουρλέτης επισημαίνοντας ότι "μιλάμε πλέον για μια νέα περίοδο, για μια νέα προοπτική για την ελληνική οικονομία, αλλά και για τους ίδιους τους πολίτες. Προφανώς αυτό διαψεύδει τις προσδοκίες όλων αυτών που πίστευαν ότι η κυβέρνηση αυτή θα ήταν μια παρένθεση, ότι δεν θα τα κατάφερνε να βγει από το πρόγραμμα. Όλοι αυτοί μιλούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια συνέχεια για εκλογές. Νομίζω ότι θα διαψευστούν και πάλι".

"Συζητάμε για κοινό βηματισμό με Αρναουτάκη"

Ερωτηθείς, τέλος, για τις υποψηφιότητες που θα στηριχθούν στην Περιφέρεια Κρήτης και στο Ρέθυμνο, ο Π. Σκουρλέτης τόνισε πως "ειδικά για την περίπτωση του νυν περιφερειάρχη είναι σαφές ότι υπάρχουν όχι μόνο προχωρημένες συνομιλίες αλλά συζητάμε πια και επί ενός κοινού βηματισμού. Δεν πρόκειται για μια απλή στήριξη, πρόκειται για μια συνεργασία διαφορετικών χώρων κι αυτό προσδίδει μια νέα δυναμική σ’ αυτό το εγχείρημα, διευρύνει την απεύθυνση του ίδιου του μετώπου που δημιουργείται μέσα από τη συγκεκριμένη συνεργασία" είπε, ενώ για τον Δήμο Ρεθύμνου τόνισε πως "γίνονται ουσιαστικές συζητήσεις. Προσωπικά είχα συνεργαστεί με τον κ. Μαρινάκη σε πάρα πολλά ζητήματα. Νομίζω ότι οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις της περιοχής θα τα εκτιμήσουν όλα και θα κάνουν τις επιλογές τους. Το λέω αυτό διότι εμείς, σε αντίθεση με άλλους χώρους, δεν είμαστε της λογικής τού να δίνονται κάποια χρίσματα στους υποψήφιους δημάρχους από την Αθήνα ή από κάποια κεντρικά γραφεία κομμάτων. Αυτό βλέπουμε να το κάνει ο κ. Μητσοτάκης, το κάνει σε κάποιες περιπτώσεις και η κ. Γεννηματά. Δεν νομίζω ότι είναι μια πρακτική που βοηθάει την Αυτοδιοίκηση".

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Έχει δίκιο η Ν.Δ.

Ναι, φυσικά. Έχει δίκιο η Ν.Δ. Ο Τσίπρας φταίει που ακυρώθηκε το ντιμπέιτ. Βρήκε μια αστεία δικαιολογία, τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., η οποία θα αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν των ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο