Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.2°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.8°C
4 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C24.1°C
4 BF 30%
Ν. Παππάς: Η ΝΔ σκανδαλολογεί ασύστολα επειδή έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Παππάς: Η ΝΔ σκανδαλολογεί ασύστολα επειδή έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της

Τα εύσημα του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γεωργίας Φιλ Χόγκαν έλαβε η Ελλάδα, στην συνάντηση που είχε το πρωί με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, για το πρόγραμμα «Ευφυής Γεωργία» που προωθεί μαζί με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο νέος δημόσιος φορέας θα παρέχει δεδομένα από επίγεια και δορυφορικά συστήματα στους Έλληνες αγρότες και παραγωγούς για σειρά παραμέτρων. Όπως είπε ο κ. Παππάς Στο Κόκκινο και τον Βαγγέλη Καραγεώργο, ήδη στην πρώτη φάση του έργου καλύπτεται η μισή καλλιεργήσιμη γη της Ελλάδας, κάτι που ο ιδιωτικός τομέας θα έκανε σε... 50 χρόνια, καθώς κριτήριό του είναι το κέρδος.

Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Φιλ Χόγκαν και ο κ. Παππάς ανέφερε σχετικά με την Ευφυή Γεωργία για την οποία συζήτησαν ότι «ξεκινάμε ένα πρόγραμμα από κοινού με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για ανάπτυξη δημόσιας υποδομής για βάση δεδομένων σχετικά με την παραγωγή, την κατάσταση της καλλιέργειας, την ηλιοφάνεια, την υγρασία, την κατάσταση του εδάφους. Τα δεδομένα θα συλλέγονται επίγεια και δορυφορικά για να μπορεί ο Έλληνας αγρότης και παραγωγός να παίρνει συγκεκριμένες συμβουλές για την κατάσταση και τις ανάγκες του χωραφιού και της καλλιέργειάς του».

«Ο Επίτροπος είπε ότι αυτό που κάνει σήμερα η Ελλάδα είναι μοντέλο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της γεωργίας σε όλη την ΕΕ, είναι η πρώτη δημόσια υποδομή που διαμορφώνεται, μετά από πολλά χρόνια νεοφιλελευθερισμού, που μπορεί να προσφέρει πάρα πολύ καλές υπηρεσίες, ειδικά στους αγρότες των μικρών καλλιεργειών», τόνισε ο κ. Παππάς.

Τα πράγματα «είχαν αφεθεί στον ιδιωτικό τομέα, που όμως δεν είχε το εκτόπισμα, το έκανε πιλοτικά, σημειακά. Η χώρα ως σύνολο εάν αφηνόταν στον ιδιωτικό τομέα η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας, θα έκανε 50 χρόνια να την αναπτύξει, γιατί ο ιδιωτικός τομέας θα πάει μόνο εκεί που υπάρχει ενδιαφέρον. Το Δημόσιο δεν έρχεται να ανακαλύψει τον τροχό, οι τεχνολογικές εφαρμογές, τα δορυφορικά δεδομένα, υπάρχουν. Βάζουμε το εκτόπισμα του Δημοσίου, φτιάχνουμε ένα μεγάλο έργο που στην πρώτη του φάση αφορά την μισή καλλιεργήσιμη γη της Ελλάδας και είναι σε θέση να επαναστατικοποιήσει την αγροτική παραγωγή στη χώρα», όπως τόνισε.

Σχολιάζοντας εξάλλου σημερινό πρωτοσέλιδο που αναφέρεται σε σχέσεις παιδικού του φίλου με κυβερνητικά στελέχη και επιχειρηματίες, ο κ. Παππάς είπε χαρακτηριστικά ότι «επειδή η Νέα Δημοκρατία "έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της" και "της έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι" στην οικονομία, σκανδαλολογεί ασύστολα. Έχει κάτσει, ψειρίσει τη μαϊμού, ψάξει και τα ίδια τα πρόσωπά μας, τους φίλους και συγγενείς μας και τους παλιούς μας συμμαθητές. Αυτό που πρέπει να ψάξει κανείς να δει είναι πότε και αν ευνοήθηκαν συγκεκριμένα συμφέροντα και με ποια διακυβέρνηση».

Ειδικά για τα χρέη εταιρείας συμφερόντων Λαυρεντιάδη προς την ΔΕΠΑ, ο κ. Παππάς τόνισε ότι η ΝΔ «έχει επιλέξει να "σηκώσει" πολιτική αντιπαράθεση -με αποτυχημένο τρόπο που προκαλεί θυμηδία- είναι σαφές ότι τα χρέη ... δημιουργήθηκαν επί κυβέρνησης ΝΔ κυρίως. Τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση λίγων 24ώρων, την έχουμε δει σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις ... κυρίως γύρω από τον εκδότη, ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και εφοπλιστή εμπλεκόμενο σε γνωστές υποθέσεις κ. Μαρινάκη. Σηκώνεται ένας αχός, φουσκώνουν κάποια μπαλόνια, που μετά από 48 ώρες σπάνε. Όποιος διαβάσει το ρεπορτάζ, καταλαβαίνει ότι πρόκειται για ακόμη μία τέτοια περίπτωση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL