Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C24.5°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C20.3°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.5°C
5 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.8°C23.5°C
4 BF 31%
Οργανωτή επεισοδίων επί... κυβέρνησης Μητσοτάκη βαφτίζει η Ν.Δ. τον ΣΥΡΙΖΑ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οργανωτή επεισοδίων επί... κυβέρνησης Μητσοτάκη βαφτίζει η Ν.Δ. τον ΣΥΡΙΖΑ!

Συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με... "συμμορίες" εις βάρος της επόμενης κυβέρνησης “βλέπει” η Ν.Δ. στον απόηχο των εντάσεων που προκλήθηκαν μετά τις πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου! Η αξιωματική αντιπολίτευση έφτασε σε σημείο να ισχυριστεί πως “η ανοχή που επιδεικνύεται είναι απολύτως συνειδητή και έχει αποθρασύνει τις γνωστές συμμορίες, που συμπεριφέρονται πια σαν να έχουν το ακαταδίωκτο”.

«Στην εμμονή της Ν.Δ. για βίαιη καταστολή και αστυνομοκρατία, θυμίζουμε ότι η βία γεννά βία” απάντησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. “Πρόκειται περί εύκολων φράσεων και πολιτικών κλισέ που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ευθύνες στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Η Ν.Δ. -σε συνωμοσιολογικούς τόνους- ανέφερε πως “όλα αυτά δεν μπορούν πια να θεωρούνται τυχαία. Κατεστραμμένα κτήρια, λεηλασίες, σπασμένες βιτρίνες, καμένα αυτοκίνητα, εικόνες μιας ρημαγμένης πόλης”. Η Πειραιώς κορύφωσε το λαϊκιστικό κρεσέντο υποστηρίζοντας ότι “οι ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και του αρχηγού της αστυνομίας είναι τεράστιες. Εξόφθαλμο, όμως, είναι και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να υπονομεύσει μέσω αυτών των ομάδων την επόμενη κυβέρνηση”.

Στο ίδιο ύφος κατέληξε πως “το σχέδιο αυτό δεν θα περάσει. Σε κάθε πολίτη που αγανακτεί με αυτήν την κατάντια το επαναλαμβάνουμε όσο πιο καθαρά γίνεται: Με την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η ανοχή στα φαινόμενα αυτά θα είναι μηδενική»...

Άλλα έλεγε ο Μητσοτάκης το 2009

Εν τω μεταξύ τον γύρο του Διαδικτύου κάνει η τηλεοπτική παρέμβαση που είχε πραγματοποιήσει ο σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ. λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τα όσα ακολούθησαν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ιδιότητα του βουλευτή της Ν.Δ., είχε εκτιμήσει (αρχές 2009) πως «μιλάμε για μία γενικευμένη κοινωνική έξαρση, εν πολλοίς δικαιολογημένη, της νεολαίας με αφορμή ένα τραγικό περιστατικό, και η οποία στηρίζεται σε πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία»...

"Πάλι διαψεύστηκαν"

“Τα επεισόδια ήταν περιορισμένης και ελεγχόμενης έκτασης” απάντησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προσθέτει πως «παρ’ όλα αυτά, η Ν.Δ. και οι συνοδοιπόροι της, για άλλη μια φορά επιμένουν να εμφανίζουν την Αθήνα ως βομβαρδισμένη πόλη ξεχνώντας ότι η πρωτεύουσα καιγόταν επί των ημερών τους. Άλλη μια φορά η προσδοκία τους δεν έγινε πραγματικότητα”.

Συμπληρώνει δε για τη Ν.Δ. πως “προεξοφλούσαν εκτεταμένα και ανεξέλεγκτα επεισόδια προκειμένου να ενισχύσουν τη ρητορική του φόβου και της καταστροφολογίας, αλλά και πάλι διαψεύστηκαν.” Έφτασαν στο σημείο να προβλέπουν ότι ΘΑ είναι κυβέρνηση και ότι ΘΑ έχουν επεισόδια τα οποία ΘΑ έχει προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ από το... παρελθόν. Έλεος!».

Το υπουργείο καταλήγει ότι “η υπηρέτηση του ρόλου της Αστυνομίας είναι μια διαρκής άσκηση ισορροπίας μεταξύ ασφάλειας και δημοκρατίας. Η υπέρβαση των ορίων από αστυνομικούς δεν είναι ανεκτή».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αφού στηλίτευσε τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης, εκτίμησε (News 24/7) πως “ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, την οποία έπρεπε να αντιμετωπίσει η αστυνομία” προσθέτοντας πως “η αστυνομία προσπάθησε να περιορίσει τα επεισόδια” και “σε κάποιο βαθμό, εν πάση περιπτώσει, το πέτυχε”.

Πρόσθεσε δε πως “πρέπει να δούμε τι είναι αυτό ή ποιες είναι οι αιτίες συνολικά που δημιουργούν ή οδηγούν νέους ανθρώπους σε τέτοιου είδους εκφράσεις σκληρής βίας και να καταπολεμήσουμε το φαινόμενο στη ρίζα του”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL