Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Δ. Παπαδημούλης: Η Ελλάδα επιθυμεί να έχει γόνιμες και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με τη Ρωσία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Παπαδημούλης: Η Ελλάδα επιθυμεί να έχει γόνιμες και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με τη Ρωσία

«Η Ρωσία είναι ένας σημαντικός γεωπολιτικός παράγοντας, με τον οποίο η Ελλάδα επιθυμεί να έχει γόνιμες και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, στην ελληνική έκδοση του ρωσικού δικτύου «Sputnik», με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα και τη συνάντησή του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «από την πρώτη μέρα της θητείας της η ελληνική κυβέρνηση αναπτύσσει μια πολυμερή εξωτερική πολιτική και στο πλαίσιο αυτό οι καλές και ενισχυμένες σχέσεις με τη Ρωσία είναι σημαντικές» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα στοχεύει επίσης στη βελτίωση των σχέσεων της ΕΕ με τη Ρωσία και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση για την ευημερία και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

«Είμαι βέβαιος ότι και οι δύο πλευρές έχουν πολλά να κερδίσουν από τις σχέσεις καλής γειτονίας» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στα Βαλκάνια, ένας αξιόπιστος Ευρωπαίος εταίρος και ένας ενεργός δρων στη νοτιοανατολική περιοχή της Μεσογείου».

«Θέλουμε να συνεργαστούμε σε πολλά διαφορετικά επίπεδα και να λύσουμε τυχόν παρεξηγήσεις που είχαν προκύψει στο πρόσφατο παρελθόν» προσέθεσε, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν πολλοί τομείς όπου μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος συνεργασίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL