Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Αστυνομική καταστολή στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Αστυνομική καταστολή στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

«Δέκα χρόνια μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, δεν είναι δυνατόν η αστυνομία να προχωρά σε αναίτιες συλλήψεις και σε ακραία καταστολή» αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει, «10 χρόνια μετά, οφείλουμε να μην βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα ακραίας καταστολής, τα οποία κινούνται ενάντια σε νέους και νέες που διεκδικούν έναν καλύτερο κόσμο«.

Για τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, παρόμοια περιστατικά οφείλουν να μην επαναληφθούν και δεν είναι δικαιολογήσιμα, «ιδιαίτερα όταν προκύπτουν στο πλαίσιο μια ειρηνικής μαθητικής κινητοποίησης στη μνήμη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι ευθύνες της ηγεσίας της αστυνομίας και της ηγεσίας του υπουργείου είναι μεγάλες. Μετά την αναίτια χρήση του Αίαντα και την ακραία καταστολή στο τέλος της πορείας του Πολυτεχνείου, τη συμμετοχή αστυνομικών στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, τα σημερινά γεγονότα μας χτυπούν το καμπανάκι, αφενός, για τις ευθύνες που οφείλουν να καταλογιστούν στους δράστες και, αφετέρου, για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας που δεν έχει προχωρήσει καθόλου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL