Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Αστυνομική καταστολή στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Eurokinissi

«Τα σημερινά γεγονότα μας χτυπούν το καμπανάκι, αφενός, για τις ευθύνες που οφείλουν να καταλογιστούν στους δράστες και, αφετέρου, για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας που δεν έχει προχωρήσει καθόλου»

«Δέκα χρόνια μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, δεν είναι δυνατόν η αστυνομία να προχωρά σε αναίτιες συλλήψεις και σε ακραία καταστολή» αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει, «10 χρόνια μετά, οφείλουμε να μην βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα ακραίας καταστολής, τα οποία κινούνται ενάντια σε νέους και νέες που διεκδικούν έναν καλύτερο κόσμο«.

Για τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, παρόμοια περιστατικά οφείλουν να μην επαναληφθούν και δεν είναι δικαιολογήσιμα, «ιδιαίτερα όταν προκύπτουν στο πλαίσιο μια ειρηνικής μαθητικής κινητοποίησης στη μνήμη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι ευθύνες της ηγεσίας της αστυνομίας και της ηγεσίας του υπουργείου είναι μεγάλες. Μετά την αναίτια χρήση του Αίαντα και την ακραία καταστολή στο τέλος της πορείας του Πολυτεχνείου, τη συμμετοχή αστυνομικών στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, τα σημερινά γεγονότα μας χτυπούν το καμπανάκι, αφενός, για τις ευθύνες που οφείλουν να καταλογιστούν στους δράστες και, αφετέρου, για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας που δεν έχει προχωρήσει καθόλου».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Όλοι στο Παλαί ντε Σπορ

Η σημερινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα στέλνει δύο μηνύματα. Το πρώτο, που έχει σταλεί από καιρό με μια πλειάδα συγκεντρώσεων σε όλη την Ελλάδα, είναι ότι οι...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο