Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Επενδύστε, σκουπίστε, τελειώσατε...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επενδύστε, σκουπίστε, τελειώσατε...

Τον βασικό στόχο της Ν.Δ. για την προώθηση επενδύσεων με “fast tack” διαδικασίες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους "Financial Times", καθώς δεσμεύτηκε πως «οι πολίτες θα δουν να υλοποιείται άμεσα ένα συστηματικό σχέδιο για να ξεμπλοκάρουμε ευρείας κλίμακας επενδυτικά σχέδια”. «Από πρώην σύμβουλος της McKinsey, φαβορί για την πρωθυπουργία της Ελλάδας» είναι ο τίτλος της βρετανικής εφημερίδας για τη συνέντευξη -που έχει μορφή αφιερώματος- του Κυριάκου Μητσοτάκη προκαλώντας αίσθηση...

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε ειδική μνεία στην επένδυση που αφορά το Ελληνικό, “το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό και με μεγάλο συμβολισμό», ενώ ανάλογη έμφαση έδωσε και “για την επένδυση ύψους 1 δισ. στις Σκουριές”, η οποία -όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα- “πάγωσε πέρυσι μετά από διαμάχη σχετικά με τις άδειες”. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο Bloomberg (18/10) είχε προαναγγείλει ότι “οι άδειες στην καναδική εταιρεία για την επένδυση στις Σκουριές θα εκδοθούν μέσα στον πρώτο μήνα από την αλλαγή κυβέρνησης”, ενώ δεσμεύτηκε ότι “η επένδυση στο Ελληνικό θα ξεκινήσει μέσα στο 2019”, καθώς “τα σημερινά εμπόδια θα ξεπεραστούν με αποφασιστικότητα και χωρίς καμία χρονοτριβή”.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. για πολλοστή φορά σημείωσε πως “η δημοσιονομική πολιτική υπήρξε υπερβολικά περιοριστική" και “ότι η Ελλάδα δεν μπορεί ακόμη να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές”. Συμπλήρωσε δε πως με “αυτά τα δεδομένα η νέα κυβέρνηση θα καταστήσει την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, θα αλλάξει το επιχειρηματικό κλίμα, θα φέρει σημαντική αύξηση ξένων επενδύσεων και θα κινητοποιήσει παράλληλα και τις εγχώριες επενδύσεις».

Κ. Χατζηδάκης: “Επιμένουμε στην αναλογία ένα προς πέντε”

Τη βασική προτεραιότητα της Ν.Δ. για συρρίκνωση του δημόσιου τομέα ανέδειξε ο Κωστής Χατζηδάκης καθιστώντας σαφές (Νews 24/7) ότι “επιμένουμε στην αναλογία ένα προς πέντε για προσλήψεις - συνταξιοδοτήσεις”. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. επεδίωξε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, σημειώνοντας πως “προτεραιότητα σε σχέση με τις προσλήψεις δίνουμε στην Παιδεία και την Υγεία”. Παράλληλα, υποστήριξε σε σχέση με το Δημόσιο πως “υπάρχουν και σήμερα συντεχνιακά συμφέροντα, αλλά είμαι αισιόδοξος, καθώς είμαστε πιο ώριμοι σαν λαός και μετά από τόσα χρόνια στην κρίση έχει γίνει κοινό κτήμα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση”. Επιπλέον, πρόσθεσε πως “τα δύο μεγάλα καρκινώματα είναι ο λαϊκισμός και ο κρατισμός από το '80”.

Πρόσκληση σε ΚΙΝ.ΑΛΛ. - Ποτάμι

Τέλος, ο Κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ευθέως πως “η Ν.Δ. το Ποτάμι και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. χωρίς καμία αμφιβολία μπορεί και πρέπει να συμπορευτούν”, προσθέτοντας πως “ακόμη κι αν πάρουμε αυτοδυναμία, θέλουμε να συνεργαστούμε με φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL