Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.9°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.5°C19.3°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 34%
Εδώ και πάλι, με νέα καθήκοντα στις νέες συνθήκες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εδώ και πάλι, με νέα καθήκοντα στις νέες συνθήκες

Την ανάγκη για ένα ισχυρό κόμμα, "πολιτικά και οργανωτικά αναμορφωμένο, βασισμένο στις ιδεολογικές αναφορές της Αριστεράς", μπροστά στις προκλήσεις της μεταμνημονιακής εποχής και στα σύγχρονα διλήμματα που τίθενται για την Αριστερά στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο υπογραμμίζει η Πρωτοβουλία Μελών ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας.

"Ας χρησιμοποιήσουμε λοιπόν την πορεία προς τις εκλογές για να ξαναπιάσουμε το νήμα μεταξύ μας ηγεσία και βάση, κοινωνία, κόμμα και κυβέρνηση για να ανοίξουμε το κόμμα στις πραγματικές δυνάμεις της κοινωνίας, για να ενδυναμώσουμε τις τάξεις μας" αναφέρεται στο κείμενο παρέμβαση εν όψει της 3ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας.

Υπογραμμίζουν την ανάγκη το κόμμα να λειτουργήσει "πιο δημοκρατικά και πιο συντροφικά", τονίζοντας ότι αυτά αυτά αποτελούν, "μαζί με το αδιαπραγμάτευτο ηθικό πλεονέκτημα, τη μεγάλη παρακαταθήκη του κόσμου της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, που σταθερά τα τελευταία χρόνια αποτελεί την πρωτοπορία του στην Ελλάδα και στην Ευρώπη".

Όπως τονίζεται, είναι υποχρέωση στη νέα φάση να συζητηθούν "συντεταγμένα μετά τις εκλογικές μάχες" αυτά που απασχολούν τα μέλη του κόμματος. Μεταξύ άλλων, τονίζεται η ανάγκη να αποτραπεί ο κίνδυνος απομάκρυνσης από την αριστερή ριζοσπαστική φυσιογνωμία του κόμματος "στο όνομα της αναγκαίας, από κάθε άποψη, διαμόρφωσης της προοδευτικής συμμαχίας και του προοδευτικού πόλου για την εναλλακτική λύση και την αντιμετώπιση των ακροδεξιών αντιλήψεων".

Παράλληλα επισημαίνεται πως πρέπει να αποφευχθεί η τάση αποστασιοποίησης από τις αξίες που συγκροτούν το αριστερό φορτίο και το συνεκτικό μας δεσμό, στο όνομα και υπό την επήρεια της διακυβέρνησης, καθώς και η περαιτέρω απομάκρυνση του κόμματος από κοινωνικές και κινηματικές προτεραιότητας, μέσα από τον εκλογικό κύκλο.

* Ολόκληρη η παρέμβαση στο www.avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL