Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Εποικοδομητικός διάλογος Γαβρόγλου με την Εκκλησία της Κρήτης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εποικοδομητικός διάλογος Γαβρόγλου με την Εκκλησία της Κρήτης

«Υπάρχουν διαφορές προσεγγίσεων από την Εκκλησία της Κρήτης. Το σημαντικό, όμως, είναι όχι τόσο οι διαφορές όσο η πεποίθηση ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μέσα από τον διάλογο» υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προτάσεις για την αναθεώρηση του συντάγματος και η συμφωνία της Εκκλησίας της Ελλάδας με την κυβέρνηση. Σήμερα, ο Κ. Γαβρόγλου θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να ενημερώσει την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Ζήτησα από τους αρχιερείς να μεταφέρουν στη Σύνοδο τη δική μας πεποίθηση και απόφαση ότι θα θέλαμε να συνεχιστεί αυτός ο διάλογος» επισήμανε ο Κ. Γαβρόγλου, ενώ αναμένεται συνάντησή του και με την Ένωση του Συνδέσμου Κληρικών της Κρήτης. «Ελπίζουμε αυτός ο διάλογος να οδηγήσει σε ένα πολύ δημιουργικό αποτέλεσμα μετά από όλες αυτές τις συναντήσεις» πρόσθεσε ο Κ. Γαβρόγλου.

Πρ. Ξενάκης: Εποικοδομητικός διάλογος

«Είχαμε έναν εποικοδομητικό διάλογο. Δεν σημαίνει ότι σε έναν διάλογο πάντοτε συμφωνούμε» σημείωσε ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης αρχιμανδρίτης Πρόδρομος Ξενάκης επισημαίνοντας ότι «σαφώς υπάρχουν και σημεία στα οποία έχουμε μια άλλη προσέγγιση και δίνουμε μια άλλη προοπτική, όμως χαιρόμαστε ως Εκκλησία της Κρήτης διότι αυτός ο διάλογος ξεκινά γι' αυτά τα θέματα που είναι στην επικαιρότητα». Οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Κρήτης είχαν σειρά συναντήσεων με τα πολιτικά κόμματα για να ενημερώσουν και να ενημερωθούν για τις θέσεις τους.

Λεβέντης κατά πάντων

«Η Ένωση Κεντρώων είναι ένα προοδευτικό κόμμα, αλλά δεν μπορούμε να ξεριζώσουμε και το παρελθόν μας. Την Ελλάδα δεν την απελευθέρωσε, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Φίλης, ούτε ο κ.. Μητσοτάκης. Την Ελλάδα την ελευθέρωσε ο κλήρος και ο λαός» υποστήριξε ο Βασίλης Λεβέντης μετά τη συνάντησή του με την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης.

Μητρόπολη Πειραιώς: Έκκληση για αγώνα κατά της συνταγματικής αναθεώρησης

Την ίδια ώρα, η μητρόπολη Πειραιώς απεύθυνε έκκληση στην Ιερά Σύνοδο «να αγωνιστεί με ενότητα, δυναμικά και ανυποχώρητα, ώστε να μην περάσει από την Βουλή η μελετωμένη αναθεώρηση του συντάγματος» κινδυνολογώντας σε σχέση με τις επιπτώσεις που θα έχει ο προσδιορισμός της χώρας ως ουδετερόθρησκου κράτους. «Η Εκκλησία θα πάψει να είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και θα χάσει όλα τα προνόμια που απορρέουν από αυτή τη νομική σχέση, διότι θα μεταβληθεί σε ιδιωτικό σωματείο» υποστήριξε η μητρόπολη Πειραιώς αναπαράγοντας τις γνωστές συνωμοσιολογίες για επίθεση της Δύσης στην Ορθοδοξία.

Η μητρόπολη Πειραιώς ισχυρίστηκε ακόμα ότι και οι ισραηλινές κοινότητες και οι μουφτείες της Θράκης θα σταματήσουν να είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου «με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εθνική μας ασφάλεια, αφού θα παύσει το κράτος να ορίζει τους μουφτήδες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL