Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.1°C21.5°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.4°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C19.9°C
4 BF 45%
"Ο 'στρατιώτης' Β. Μεϊμαράκης έκανε την κίνηση που έπρεπε να έχει κάνει ο Κυρ. Μητσοτάκης"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ο 'στρατιώτης' Β. Μεϊμαράκης έκανε την κίνηση που έπρεπε να έχει κάνει ο Κυρ. Μητσοτάκης"

Ισχυρή πολιτική στήριξη -με εμφατικό τρόπο- προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, “τον οποίο συγκεκριμένες δυνάμεις επιχειρούν να εμπλέξουν στην υπόθεση C4I”, παρείχε ο Ευ. Μεϊμαράκης με την ηγετική επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο. Στον απόηχο της έντονης δυσαρέσκειας “καραμανλικών” στελεχών “για την ανεπάρκεια της Πειραιώς στην προάσπιση πρώην 'γαλάζιων' υπουργών από την οργανωμένη επίθεση του ΚΙΝ.ΑΛΛ.”, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε -μετά την προχθεσινοβραδινή συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο- ότι “κάποιοι που του επιτίθενται είτε ηθελημένα είτε αθέλητα συμβάλλουν στη δημιουργία πολιτικής ανωμαλίας”...

“Εκφραστής της εθνικής ομοψυχίας”

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έστειλε το μήνυμα ότι “ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι η μόνη σταθερά στο πολιτικό σύστημα”, ενώ υποστήριξε ότι “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ως πρόσωπο έχει αποδείξει ότι είναι ο εκφραστής της εθνικής ομοψυχίας”. Επιπλέον, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις επιθέσεις που δέχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, “σε μια περίοδο μάλιστα με ανοιχτό το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, με προβλήματα στις ελληνοαλβανικές και ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και σε μια προεκλογική περίοδο, η οποία μάλιστα δεν αποκλείεται να είναι μακρά”.

Υπενθυμίζεται πως μόλις προχθές ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στρέφοντας το βλέμμα προς την εθνικιστική πτέρυγα της Ν.Δ., είχε επισημάνει από το Κιλκίς πως “είμαστε πατριώτες, δεν είμαστε ακραίοι", ενώ από το περιβάλλον του διαμήνυαν ότι “ένας από τους λόγους της αποχώρησης του από την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, ήταν και η τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις που φέρεται να είχε λάβει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.”

Ρεβανσισμούς διακρίνουν “καραμανλικά στελέχη”

Κύκλοι που βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή τονίζουν στην “Α” πως “ο πραγματικός “στρατιώτης” της παράταξης Βαγγέλης Μεϊμαράκης πραγματοποίησε μια πολιτική και συμβολική κίνηση που έπρεπε να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, τα ίδια στελέχη εντόπισαν χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή "στοχευμένη και καλοσχεδιασμένη μομφή του κ. Μητσοτάκη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τις αναφορές στο 2008".

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι ίδιες πηγές εκφράζουν την εκτίμηση “πως πιθανόν η ηγεσία μας κινείται με τάσεις ρεβανσισμού απέναντι στον Βύρωνα Πολύδωρα επειδή το 2016 δέχτηκε την πρόταση της κυβέρνησης για την προεδρία του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου”. Επιπλέον επισημαίνουν πως “ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης μένει απροστάτευτος λόγω των καθημερινών επιθέσεων που εξαπολύει κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη”.

Χρ. Μαρκογιαννάκης: “Μυστική η διαγραφή μου”

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, σε αιχμηρούς τόνους ισχυρίστηκε πως “η Ν.Δ. σιωπά και φαίνεται ότι επιλεκτικά προστατεύει εκείνους τους οποίους θέλει, εκτός κι αν έχω διαγραφεί και δεν το ξέρω. Εάν είναι μυστική η διαγραφή μου και δεν είμαι πια στέλεχος της Ν.Δ.”...

Πολύδωρας: “Χυδαίος αντιπερισπασμός του ΚΙΝ.ΑΛΛ.”

Παράλληλα, ο Βύρων Πολύδωρας με δήλωσή του στο Νews 24/7 υποστηρίζει πως πρόκειται για “έναν χυδαίο αντιπερισπασμό του ΚΙΝ.ΑΛΛ. διότι βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση λόγω του Κώστα Σημίτη”. Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή ισχυρίζεται πως “όλες μου οι πράξεις είναι τόσο καθαρές αλλά και εγγυημένες από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Όσα υποστηρίζουν εναντίον μου είναι ανεπέρειστα” (σ.σ.: αβάσιμα)”. Υπενθυμίζει δε ότι υπήρξε “μη προταθείς για Προκαταρκτική”, αλλά και ότι τις θέσεις του τις έχει εκφράσει πρωτίστως με δύο αγορεύσεις του στη Βουλή, ενώ επισημαίνει ότι πέτυχε κατά την παραλαβή του C4I έκπτωση 13,5-15 εκατ. ευρώ, αλλά και ανανέωση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων. Συμπληρώνει δε ότι "κανείς δεν έλεγξε το ΚΥΣΕΑ επί Σημίτη, τον Χρυσοχοΐδη, τους άλλους υπουργούς, τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό”.

Τέλος, δεν πέρασε απαρατήρητο ότι οι κ.κ. Μαρκογιανάκης και Πολύδωρας έμειναν "ακάλυπτοι" και από τον τομεάρχη Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Κώστα Καραγκούνη που επεσήμανε πως (Πρακτορείο 104,9 FM) "έχουμε πει ότι η υπόθεση δεν αφορά σε καμία περίπτωση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επίσης έχουμε πει ότι όλα πρέπει να έρθουν στο φως"...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL