Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.8°C17.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
10.3°C14.5°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.1°C11.3°C
1 BF 66%
Νέα επίθεση Γεννηματά κατά Τσίπρα και ολίγον κατά Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα επίθεση Γεννηματά κατά Τσίπρα και ολίγον κατά Μητσοτάκη

Με πρόταση νόμου για την "οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη", την οποία μάλιστα παρουσίασε ως "βάση για το πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου", εμφανίστηκε χθες η Φ. Γεννηματά εξαπολύοντας επίθεση κυρίως κατά του Αλ. Τσίπρα και δευτερευόντως κατά του Κυρ. Μητσοτάκη.

"Αυτή η πρόταση είναι απέναντι σε όλες τις συντηρητικές πολιτικές. Αυτές που de facto εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ και εξαγγέλλει η Ν.Δ." είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά κατηγορώντας ευθέως τον πρωθυπουργό: "Έχει το θράσος να ζητά από τους Έλληνες να ευγνωμονούν την κυβέρνηση, ο άνθρωπος του δέκα προς ένα" είπε ισχυριζόμενη πως ο Αλ. Τσίπρας "τους παίρνει δέκα και τους επιστρέφει ένα και τους αφαιρεί τη δυνατότητα να ξεφύγουν από τη μιζέρια".

Εγκαλώντας στη συνέχεια τη Ν.Δ. ότι απεργάζεται "συντηρητική παλινόρθωση, υπόσχεται ανάπτυξη για τους λίγους και ισχυρούς χωρίς δίχτυ προστασίας για όσους έχουν ανάγκη" και ότι αμφισβητεί τα εργασιακά δικαιώματα προαναγγέλλοντας δραστικές περικοπές των κοινωνικών δαπανών, η κ. Γεννηματά επιχείρησε να εμφανίσει ως μοναδική εναλλακτική το ΚΙΝ.ΑΛΛ.: "Από τη μιζέρια του Τσίπρα ο ελληνικός λαός καλείται να πάει στον βωμό των αγορών του κ. Μητσοτάκη".

Ερώτηση για ποινικές ευθύνες Παυλόπουλου στο C4I

Την ώρα που η Φ. Γεννηματά μιλούσε ξανά για "νοσηρό κλίμα σκανδαλολογίας" -δεν επανέλαβε τον χαρακτηρισμό "βρόμικο '89" για τις έρευνες της Δικαιοσύνης εις βάρος Σημίτη, Χρυσοχοΐδη, Μαλέσιου για την υπόθεση C4I- έξι βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ. κατέθεσαν χθες ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για... τη συνέχεια της ίδιας υπόθεσης. Συγκεκριμένα, ζητούν να πληροφορηθούν την πορεία της δικογραφίας, που σχηματίστηκε με το υπ' αριθμόν 1732/23.10.2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών σύμφωνα με το οποίο Β. Πολύδωρας, Χρ. Μαρκογιαννάκης και Πρ. Παυλόπουλος φέρουν ευθύνες για ζημία του Δημοσίου που υπερβαίνει τα 147 εκατ. ευρώ λόγω της υπογραφής τροποποιήσεων στη σύμβαση του C41. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα μεταβεί σήμερα στον Άρειο Πάγο. Επισημαίνεται πως πρόκειται για στελέχη που χρεώνονται στην "καραμανλική" πτέρυγα και δεν αφορούν τον Κυρ. Μητσοτάκη, η δε κίνηση έρχεται μετά τις καταγγελίες ότι το "νέο βρόμικο '89" στήθηκε από ΣΥΡΙΖΑ και "καραμανλικούς"...

Στήριξη Θεοχαρόπουλου σε Σημίτη

Τη συμπαράστασή του στον Κ. Σημίτη πρόσφερε χθες ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θ. Θεοχαρόπουλος στο πλαίσιο ημίωρης συνάντησης κατά την οποία εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του στη σκανδαλολογία, αναφέροντας πως το μόνο που επιτυγχάνεται με "μεθοδεύσεις που επιχειρούν να σπιλώσουν πολιτικούς αντιπάλους και να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή του τόπου" είναι να ρίχνουν νερό στον μύλο των δήθεν αντισυστημικών εθνικολαϊκιστικών και ακροδεξιών δυνάμεων.

Παπανδρέου... "μετανοημένος"

"Αυτό που μετανιώνω περισσότερο είναι ότι το δημοψήφισμα δεν έγινε ποτέ. Αν το είχαμε κάνει, θα το είχαμε κερδίσει" είπε χθες στο LSE ο Γ. Παπανδρέου υποστηρίζοντας πως "θα είχαμε βέβαια να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, αλλά θα βγαίναμε στις αγορές και σε καλύτερη θέση".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL