Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
"Γαλάζιο" αλαλούμ από τα "ιερά" ραντεβού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Γαλάζιο" αλαλούμ από τα "ιερά" ραντεβού

Δεν διαψεύδουν στενοί συνεργάτες της Ν.Δ. τα δημοσιεύματα για μυστική συνάντηση του προέδρου της Ν.Δ. με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη Μονή Πετράκη μία ημέρα πριν το κοινό ανακοινωθέν Εκκλησίας - Πολιτείας. Νωρίτερα, ωστόσο, η Μαρία Σπυράκη είχε υποστηρίξει ότι «δεν έχω υπόψη μου τα ραντεβού αυτά»! Σιωπή και αμηχανία επικρατεί στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ετεροχρονισμένη παραδοχή του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ότι συναντήθηκε, δημοσίως, στα γραφεία της Ν.Δ. με τον Κ. Μητσοτάκη στις 24 Οκτωβρίου...

“Ο κ. Μητσοτάκης συναντάται τακτικά με τον αρχιεπίσκοπο”

Στον απόηχο του δημοσιεύματος της “Αυγής” “για παρασκηνιακή κρυφή συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου -μετά από αίτημα του προέδρου της Ν.Δ.- μία ημέρα πριν την ανακοίνωση της πρόθεσης συμφωνίας ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο”, "γαλάζιες" πηγές επεσήμαναν πως «ο κ. Μητσοτάκης συνομιλεί και συναντάται τακτικά με τον αρχιεπίσκοπο και ουδέποτε το έκρυψε». Παρ’ όλα αυτά, οι ίδιοι κύκλοι -αφήνοντας νέες αιχμές κατά του κ. Ιερώνυμου - επιχείρησαν να διαμηνύσουν ότι “η Ν.Δ. δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία κυβέρνησης - Εκκλησίας πριν αυτή ανακοινωθεί, ούτε από την πλευρά της κυβέρνησης είτε από αυτή της Εκκλησίας”. Συμπλήρωναν δε, με προφανή αμηχανία, πως «η προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να προβεί σε δήθεν αποκαλύψεις γι' αυτές τις επαφές απλώς επιβεβαιώνει την αγωνία του κ. Τσίπρα για την καταστροφή που έφερε άλλη μια διαπραγμάτευση που θέλησε να κάνει».

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη συνάντηση αυτή (5 Νοεμβρίου) φέρεται ο Κ. Μητσοτάκης να υποστήριξε να μην προχωρήσει ο αρχιεπίσκοπος στη συμφωνία με τον πρωθυπουργό, καθώς, όταν θα γίνει εκείνος πρωθυπουργός, θα επιλύσει όλα τα θέματα της Εκκλησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. πρόταξε το... επιχείρημα «εγώ είμαι χριστιανός και ο πρωθυπουργός άθεος» για να υποστηρίξει τη θέση του!

Η οδός Πειραιώς, τοποθετώντας εκ νέου στο στόχαστρο την προοπτική ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους από την εφαρμογή της συμφωνίας Εκκλησίας - Πολιτείας, κατηγορεί τον πρωθυπουργό διότι “δημιούργησε όλη αυτή την ιστορία της συμφωνίας αφενός για να ισχυριστεί ότι προχωρά στον δήθεν, όπως λένε, διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας και αφετέρου για να εξαπατήσει τους πολίτες ότι βρήκε τάχα τον δημοσιονομικό χώρο για επιπλέον 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο”... Τέλος, η Ν.Δ. ισχυρίζεται πως "μετά την πρόσφατη απόφαση της ιεραχίας επιβεβαιώθηκε άλλη μια ατυχέστατη επιλογή του κ. Τσίπρα και αποδείχθηκε ότι οι κληρικοί δεν επιθυμούν να αλλάξει το καθεστώς της μισθοδοσίας τους"...

Άγνοια Σπυράκη για τα “ραντεβού” Μητσοτάκη

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, αφού δήλωσε... άγνοια για τις συναντήσεις Μητσοτάκη με τους Ιερώνυμο και Σεραφείμ, περιορίστηκε να αναφέρει πως «ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο». Η Μ. Σπυράκη, επιβεβαιώνοντας εμφατικά τη "γαλάζια" στροφή από την αρχική “ικανοποίηση” για το κοινό ανακοινωθέν Πολιτείας - Εκκλησίας, ανέφερε πως «δεν είναι δυνατό οι φορολογούμενοι να πληρώσουν και τους κληρικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους. Είναι πολύ κρίσιμο το δημοσιονομικό κομμάτι» πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Ν.Δ..

Κικίλιας: “Άθεος ο πρωθυπουργός”!

Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Βασίλης Κικίλιας αντέγραψε την... επιχειρηματολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς υποστήριξε (ΣΚΑΪ) ότι “ένας πρωθυπουργός, ο οποίος είναι -κατά δήλωσή του- άθεος, δημιουργεί μείζον θέμα, διχάζει την Εκκλησία της Ελλάδος, βάζει απέναντί του 10.000 ανθρώπους και ζημιώνει την Εκκλησία με τον τρόπο που λειτουργεί».

Επιπλέον, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη, στρέφοντας το βλέμμα προς τη δεξιά πτέρυγα της ιεραρχίας και τους κληρικούς, ισχυρίστηκε (Real fM) πως “αρκετές μέρες αργότερα αυτό το πράγμα (σ.σ.: κοινό ανακοινωθέν) φάνηκε ότι είναι ένα πρόχειρο και απροετοίμαστο βήμα, που δεν είχε τη σύμφωνη γνώμη ούτε των μητροπολιτών, αλλά ούτε και των κληρικών”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL