Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Ν. Βούτσης: Συστράτευση ενάντια στον φασισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Βούτσης: Συστράτευση ενάντια στον φασισμό

Την ανάγκη να συστρατευθούν "όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα στον αγώνα εναντίον όσων απεργάζονται κεκαλυμμένα ή απροκάλυπτα, ομολογημένα ή ανομολόγητα, νέες φασιστικές εκτροπές, νέες επικίνδυνες περιχαρακώσεις και διχασμούς, νέες πολεμικές συγκρούσεις" υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια.

Η συστράτευση όλων αφορά και "όσους βλέπουν ότι διαμορφώνονται ισχυρές δυνάμεις που στοχοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για να οικοδομούν μια Ευρώπη φρούριο" πρόσθεσε.

Κ. Γαβρόγλου: Ύμνος στη δημοκρατία

"Ένα από τα πράγματα που δεν πρέπει να ξεχαστεί και πάρα πολλές φορές, όταν συμβολοποιούνται ιστορικά γεγονότα ξεχνιέται είναι η καθημερινότητα που οδήγησε στο τελικό αποτέλεσμα. Η καθημερινότητα, λοιπόν, του Πολυτεχνείου τότε ήταν ένας ύμνος στη Δημοκρατία και τις δημοκρατικές διαδικασίες και αυτό ξεχνιέται απ’ όλους που σήμερα θεωρούν ότι είναι οι αποκλειστικοί εκφραστές μιας τέτοιας παράδοσης" τόνισε και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Ο πρόεδρος της Βουλής αποδοκίμασε τους προπηλακισμούς στο Πολυτεχνείο ξεκαθαρίζοντας ότι "η παρακαταθήκη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν περικλείεται σε στερεότυπα, δεν μπαίνει σε μαυσωλείο, δεν έχει ιδιοκτήτες, δεν κλείνεται μέσα σε συγκυρίες και δεν επιδέχεται τους παντοειδείς εκφοβισμούς που προσδοκούν να την αφοπλίσουν ως μια κινητήρια δύναμη, τελικά, των κοινωνικών πολιτικών εξελίξεων και της ίδιας της Ιστορίας".

"Είναι αυτονόητο για όλους ότι το Πολυτεχνείο, όταν τιμάται η εξέγερση του Νοέμβρη, δεν μπορεί να έχει κλειστές πόρτες σε όσους έχουν αφήσει παρακαταθήκες και έχουν το δικαίωμα να προσέρχονται και να αποτίουν φόρο τιμής. Οι κλειστές πόρτες δείχνουν κλειστά αυτιά και κλειστούς ορίζοντες στις εξελίξεις και στο μέλλον" πρόσθεσε.

Και φυσικά ο Ν. Βούτσης καταδίκασε τις προκλήσεις των χρυσαυγιτών (που απουσίαζαν χθες από τη Βουλή) επισημαίνοντας ότι "αποτελεί απίστευτη θρασεία ενέργεια η με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία υπεράσπιση από τους πολιτικούς νοσταλγούς και υποστηρικτές των τότε πραξικοπηματιών, μέσα στην ίδια τη Βουλή, των πεπραγμένων και των εγκληματικών τους ευθυνών".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL