Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Η Φ. Γεννηματά "αγκαλιάζει" Σημίτη με αφήγημα για... "βρόμικο 89"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Φ. Γεννηματά "αγκαλιάζει" Σημίτη με αφήγημα για... "βρόμικο 89"

Το μήνυμα ότι το Κίνημα Αλλαγής παρέχει πλήρη στήριξη στον Κ. Σημίτη, απέναντι στη “στοχοποίηση” που ισχυρίζεται ότι επιχειρείται εναντίον του φορέα, θέλει να στείλει η Φ. Γεννηματά με τη συνάντηση που θα έχουν με τον πρώην πρωθυπουργό την ερχόμενη Δευτέρα. Με το αφήγημα περί νέου "βρώόικου '89", η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αξιοποιήσει τις εξελίξεις για να συσπειρώσει το κόμμα.

Παράλληλα, θέλει να αμυνθεί μπροστά στο κόστος που μπορεί να έχει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. η υπενθύμιση του παρελθόντος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να δείξει ότι αποστασιοποείται και από τη Ν.Δ. Ως προς αυτό, μιλά ευθέως για Δικαιοσύνη που δεν λειτουργεί ανεξάρτητα, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση για προσπάθεια να πλήξει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ενόψει εκλογών. Πολιτικοποιεί πλήρως το ζήτημα του ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών Σημίτη, που άπτεται δικαστικής έρευνας, εντάσσοντάς το στο αφήγημά της περί “βρόμικου '89”. Ωστόσο, προκειμένου να το συντηρεί, συνεχίζει να παραβλέπει συνειδητά ότι σε υποθέσεις που χειρίζεται η Δικαιοσύνη ή και η Επιτροπή της Βουλής, περιλαμβάνονται και κορυφαία σημερινά στελέχη της Ν.Δ.

"Βλέπουν" καραμανλική Δεξιά...

“Υπάρχει πολιτικό σχέδιο των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. και της καραμανλικής Δεξιάς εναντίον του Κινήματος Αλλαγής. Θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες '89”, είπαν Χρηστίδης - Μαλέλης σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, προσθέτοντας ότι “στην κυβέρνηση πλανώνται πλάνην οικτρά αν πιστεύουν ότι θα καταλάβουν τον χώρο της Κεντροαριστεράς επειδή σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία τούς πήγε το κύμα”. “Ο Τσίπρας είναι το φις, αλλά η πρίζα είναι ο Καραμανλής και τα καλώδια από πίσω είναι όλο το δίκτυο του σκληρού πυρήνα του Καραμανλισμού στο βαθύ κράτος”, δήλωσε ο Μ. Όθωνας και ανέφερε ότι δεν πιστεύει πως πρόκειται για συμπτώσεις. Παράλληλα με την επίθεση προς την κυβέρνηση, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατηγορεί και τη Ν.Δ. ότι “επιδεικνύουν ανοχή γιατί βολεύει την πόλωση του δικομματισμού και την προοπτική εξουσίας της Ν.Δ.”.

Επανεμφάνιση Απ. Κακλαμάνη

Για “επιχείρηση σπίλωσης του Κώστα Σημίτη από τους επιγόνους των σχεδιαστών και εκτελεστών της επιχείρησης του 'βρόμικου '89'”, μίλησε και ο Απ. Κακλαμάνης, λέγοντας ότι στόχος είναι οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ “που βρίσκονται 'προσωρινώς κρατούμενοι' στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην επιστρέψουν ελεύθεροι στο 'σπίτι' τους”.

Επικοινωνία Παπανδρέου - Σημίτη

Με τον Κ. Σημίτη επικοινώνησε χθες και ο Γ. Παπανδρέου και εξέφρασε τη συμπαράστασή του, με συνεργάτες του να σχολιάζουν πως “πρόκειται για γελοία και άθλια επανάληψη του 'βρόμικου '89'”.

Ο Γ. Πεταλωτής τόνισε (ρ/σ Στο Κόκκινο) ότι “όλος ο πολιτικός κόσμος πρέπει να είναι υπέρ της διερεύνησης των υποθέσεων διαφθοράς από τη Δικαιοσύνη” και ότι στον χώρο των εξοπλισμών γινόταν ένα πάρτι που πατούσε στην ανάγκη της χώρας για αμυντική θωράκιση. Ζήτησε πλήρη διαφάνεια, ωστόσο πρόσθεσε αφενός ότι η διερεύνηση αυτή δεν πρέπει να γίνεται σε προεκλογικές περιόδους, αφετέρου ότι δεν συμβαίνει το ίδιο με υποθέσεις που αφορούσαν την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL