Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Αυστηρή απάντηση από τη Ρ. Σβίγκου στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.: / Αυστηρή απάντηση από τη Ρ. Σβίγκου στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Να κατανοήσει η κ. Γεννηματά τις πολιτικές ευθύνες της παράταξής της για υποθέσεις διαφθοράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυστηρή απάντηση από τη Ρ. Σβίγκου στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.: / Αυστηρή απάντηση από τη Ρ. Σβίγκου στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Να κατανοήσει η κ. Γεννηματά τις πολιτικές ευθύνες της παράταξής της για υποθέσεις διαφθοράς

Να κατανοήσει τις πολιτικές ευθύνες της παράταξής της για υποθέσεις διαφθοράς κάλεσε την Φώφη Γεννηματά η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, υπογραμμίζοντας, την ίδια στιγμή, την απόσταση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία.

“Πρέπει να αναλογιστεί από ποια παράταξη έχουν περάσει ο Τσοχατζόπουλος, ο Παπαντωνίου, ο Μαντέλης, ο Τσουκάτος”, είπε χαρακτηριστικά η Ρ. Σβίγκου στο Πρακτορείο FM, σημειώνοντας ότι κανείς από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες αρχές, αναφερόμενη στις έρευνες στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού.

“Θα έλεγα στην κ. Γεννηματά”, τόνισε, “να αφήσει τα πολλά λόγια και τις πολλές κατηγορίες απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα και να αντιληφθεί ότι ο δρόμος τον οποίο ακολουθεί το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι αυτοκαταστροφικός”. Εξήγησε δε ότι σε μια σειρά χωρών, όπως είναι η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Μεγάλη Βρετανία, “τα παραδοσιακά κόμματα της Σοσιαλδημοκρατίας και έχουν κάνει αυτοκριτική για το πρόσφατο παρελθόν τους και κυρίως έχουν θέσει τις προγραμματικές τους θέσεις σε νέες βάσεις”.

Παράδειγμα η Προοδευτική Συμμαχία

“Έχουν αποδεσμευτεί από τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες ιδέες που είχαν τα προηγούμενα χρόνια και προσπαθούν να χαράξουν νέους δρόμους συνεργασίας με τα κόμματα της Αριστεράς, τους Πράσινους”, υπογράμμισε, αναφέροντας το παράδειγμα της Προοδευτικής Συμμαχίας, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κούλογλου: Έχουν δικές τους τις άλλες εξουσίες

“Εάν εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης, η κ. Γεννηματά έχει ήδη συμφωνήσει να πάει μαζί του”, εκτίμησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κούλογλου, επισημαίνοντας ότι οι “γέφυρες συνεργασίας έχουν πέσει”. Παρατήρησε ωστόσο ότι υπάρχουν προσωπικότητες στην Κεντροαριστερά που δεν ακολουθούν αυτή την πορεία “και με τις οποίες θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε”.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού περί “προσωρινών ενοίκων της εξουσίας”, μίλησε για δήλωση με “κοινωνιολογικό ενδιαφέρον” και εξήγησε: “Από αυτό συμπεραίνουμε, πρώτον, ότι θεωρούν πως τις άλλες εξουσίες τις έχουν δικές τους, όπως τον Τύπο και την οικονομική εξουσία. Δεύτερον, έτσι εξηγείται το μίσος ενός τμήματος των λεγόμενων κεντροαριστερών για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύουν ακράδαντα ότι ήταν δικό τους το μαγαζί, έκαναν ό,τι ήθελαν και ήρθαμε και τους το πήραμε”.

Επίσης παρατήρησε ότι ο Κ. Σημίτης “έχει χάσει την ψυχραιμία του και αυτό είναι κακός σύμβουλος”, υπογραμμίζοντας ότι θα έπρεπε να πει κάτι για το “πάρτι” που γινόταν στο περιβάλλον του. Σημείωσε μάλιστα ότι επί των ημερών του είχε κρατήσει “διαφορετική στάση”. “Κρατώντας τη σιωπή του όμως καταστρέφει την όποια υστεροφημία του”, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL