Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σε Μητσοτάκη και Γεννηματά οι κληρικοί για τους μισθούς τους

Eurokinissi

Ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η πρόταση της συμφωνίας δε δεσμεύει τη ΝΔ, ξεχνώντας την... ευλογία που είχε δώσει αρχικά το κόμμα του - Κομματικές σκοπιμότητες βλέπει η Φ. Γεννηματά

Διαδοχικές συναντήσεις με το προεδρείο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος είχαν Κ. Μητσοτάκης και Φ. Γεννηματά, στον απόηχο της συμφωνίας Κράτους – Εκκλησίας, προκειμένου να συζητήσουν κυρίως το θέμα της μισθοδοσίας των ιερωμένων.

Τι και αν η αρχική αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόταση συμφωνίας μεταξύ Πολιτείας - Εκκλησίας ήταν θετική, διεκδικώντας μάλιστα και την πατρότητα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε την απόλυτη διαβεβαίωση ότι η Νέα Δημοκρατία «δεν πρόκειται να αποδεχθεί την εργαλειοποίηση των χιλιάδων κληρικών από τον κ. Τσίπρα και την αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας τους, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να προσλάβει 10.000 επιπλέον κομματικούς του φίλους».

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα από την Πειραιώς, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι η ΝΔ δεν είχε την παραμικρή προηγούμενη ενημέρωση ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την Αρχιεπισκοπή πριν από τις σχετικές ανακοινώσεις.

Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του στη Βουλή οι κληρικοί, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση από την Πειραιώς, εξέφρασαν την κάθετη διαφωνία τους με τη συμφωνία που ανακοίνωσαν προσφάτως ο κ. Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος και ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΝΔ απλά να διατηρήσουν την εργασιακή σχέση που έχουν σήμερα με το Δημόσιο. Δηλαδή να μισθοδοτούνται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

«Αν δεν ήμασταν δημόσιοι υπάλληλοι πώς άραγε ονομαζόμασταν τόσα χρόνια εφόσον πληρωνόμασταν από το κράτος;» ήταν ένα από τα βασικά τους επιχειρήματα. «Προφανώς αυτό είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης και ειλικρινά θλίβομαι για το γεγονός ότι η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας τελικά χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Τσίπρα στα προεκλογικά του παιχνίδια» απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε ότι η εν λόγω συμφωνία δεν δεσμεύει την αξιωματική αντιπολίτευση.

Νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού, εκφράζοντας για άλλη μια φορά τη διαφωνία της για τις αλλαγές στο καθεστώς της μισθοδοσίας των κληρικών, εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντησή της με την αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.

Μετά τη συνάντηση, η Φ. Γεννηματά δήλωσε ότι η κυβέρνηση παίζει παιχνίδια με τους ιερείς και ζήτησε να ξεκινήσει νηφάλιος διάλογος για τους διακριτούς ρόλους Κράτους και Εκκλησίας.

«Οι Έλληνες κληρικοί, οι απλοί ιερείς, κινδυνεύουν να είναι τα θύματα των κομματικών σκοπιμοτήτων του κ. Τσίπρα. Ως εδώ. Δεν μπορεί να παίζει κανείς με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών, χρησιμοποιώντας μάλιστα χρήματα του Ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να παίζει με τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ιερωμένων.

Ζητώ να σταματήσουν αυτά τα σχέδια. Και ήρεμα, νηφάλια, υπεύθυνα, με αλληλοσεβασμό να συζητήσουμε με την Εκκλησία για το διακριτό ρόλο της έναντι της Πολιτείας. Είναι ζήτημα δημοκρατίας για την Εκκλησία και την Πολιτεία», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Δείτε όλα τα σχόλια