Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.9°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C18.3°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.3°C16.9°C
3 BF 51%
Παραλίγο έκρηξη έξω από την κατοικία του - Στα εγκληματολογικά εργαστήρια ο εκρηκτικός μηχανισμός - Στα εγκληματολογικά εργαστήρια ο εκρηκτικός μηχανισμός / Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας η επίθεση στον αντεισαγγελέα Ντογιάκο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παραλίγο έκρηξη έξω από την κατοικία του - Στα εγκληματολογικά εργαστήρια ο εκρηκτικός μηχανισμός - Στα εγκληματολογικά εργαστήρια ο εκρηκτικός μηχανισμός / Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας η επίθεση στον αντεισαγγελέα Ντογιάκο

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας βρίσκεται ο σχεδόν ακέραιος -κατά αστυνομικές πηγές- εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος εντοπίστηκε χθες τα ξημερώματα σε μπαγκαζιέρα μοτοσικλέτας έξω από την πολυκατοικία όπου κατοικεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, στον Βύρωνα. Ο εντοπισμός του μηχανισμού έγινε έπειτα από τηλεφώνημα αγνώστου στην ιστοσελίδα zougla.gr και την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η περιοχή αποκλείστηκε, ωστόσο δεν έγινε η έκρηξη και οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη, με συνέπεια ο μηχανισμός να συλλεχθεί σχεδόν ακέραιος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο μηχανισμός αποτελούνταν από ένα τάπερ με πυρίτιδα και πυροκροτητή, το οποίο βρισκόταν μέσα σε κατσαρόλα, μέσα στην μπαγκαζιέρα κλεμμένης μοτοσικλέτας από τον Δήμο Βύρωνα.

"Από τύχη δεν εξερράγη ο μηχανισμός και δεν κινδύνεψαν άνθρωποι" ανέφερε ο Ισίδωρος Ντογιάκος συμπληρώνοντας ότι δεν χειρίζεται στην παρούσα χρονική στιγμή καμία υπόθεση που να "πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε αιτία για να στοχοποιηθώ", ενώ επισημαίνει πως δεν έχει δεχθεί απειλές ή προειδοποιητικά μηνύματα.

Ο Ι. Ντογιάκος στο παρελθόν έχει χειριστεί σοβαρές υποθέσεις όπως αυτή της Χρυσής Αυγής, της Siemens, την έρευνα για τα ομόλογα των Ταμείων κ.λπ.

Επικοινωνία υπουργού Δικαιοσύνης

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου εξέφρασε τη συμπαράστασή του και ενημέρωσε τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Δήλωσε, επίσης ότι «η Δικαιοσύνη αλλά και η ελληνική κοινωνία δεν εκφοβίζονται από ενέργειες που στρέφονται κατά των θεσμών της Δημοκρατίας».

Καταδίκη της απόπειρας από δικαστικούς

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά κρατικών λειτουργών και τονίζει πως «οι δικαστές και οι εισαγγελείς εργάζονται ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούνται», ενώ προσθέτει ότι «χρέος της Πολιτείας είναι να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα φύλαξης των δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και ταυτόχρονα να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης».

"Μόνο με ειρηνικούς αγώνες, σκληρούς και επίμονους, με προσωπική στάση ζωής ανυποχώρητη και μακριά από ιδιοτέλεια και ευτελισμό, μπορούν να λυθούν τα σταυρόλεξα των κοινωνικών ανισοτήτων, μπορούν να λυθούν τα διλήμματα, μπορούν να λυθούν τα προβλήματα", σημείωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Την καταδίκη του δικηγορικού κόσμου για τη βομβιστική απόπειρα εξέφρασε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός.

Πολιτικές αντιδράσεις με αιχμές κατά της κυβέρνησης

Σε καταδίκη της βομβιστικής απόπειρας κατά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προχώρησαν με δηλώσεις και ανακοινώσεις Ν.Δ., ΚΙΝ.ΑΛΛ., ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων. Ωστόσο δεν έλειψαν τα βέλη κατά της κυβέρνησης από τον Κ. Κυρανάκη της Ν.Δ., οποίος ζητώντας τη διαλεύκανση της υπόθεσης κάλεσε την κυβέρνηση να "συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η απαράδεκτη ανοχή της στη βία και την ανομία έχει οδηγήσει την κατάσταση της χώρας στο απροχώρητο». Αναλόγου ύφους ήταν και η δήλωση του Θ. Παπαθεοδώρου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που μίλησε για ανάγκη της κυβέρνησης "να εγκαταλείψει την ένοχη ανοχή" που επιδεικνύει απέναντι στις "συλλογικότητες με τις οποίες διαλέγεται", ενώ το Ποτάμι έκανε λόγο για "συνεχείς, πρωτοφανείς και απροκάλυπτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, συνεχείς επιθέσεις του συστήματος Θάνου - υπουργείου Δικαιοσύνης και στοχοποιήσεις δικαστών, οι οποίες δημιουργούν το περιβάλλον που εκμεταλλεύονται οι κάθε λογής ακραίοι που τελούν υπό καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας με κυβερνητική ανοχή".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL