Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αποδοκιμάστηκε ο Ν. Κακλαμάνης από τη Διάσκεψη των Προέδρων

ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Για την "ενός λεπτού σιγή" με δική του πρωτοβουλία - Ν.Δ. και Χρυσή Αυγή διαφώνησαν με την αποδοκιμασία - Ν. Βούτσης: Η κίνηση έπρεπε να έχει αποφευχθεί, γνωστές οι διαφορετικές θέσεις των κομμάτων

Αποδοκιμάστηκε από τη Διάσκεψη των Προέδρων η πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τον Κώστα Κατσίφα. Με την αποδοκιμασία της πρωτοβουλίας του Ν. Κακλαμάνη διαφώνησαν η Ν.Δ. και η Χρυσή Αυγή. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τόνισε ότι η κίνηση αυτή έπρεπε να έχει αποφευχθεί καθώς ήταν γνωστές οι διαφορετικές θέσεις των κομμάτων για το ζήτημα. Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν δεν είχε γίνει δεκτό αντίστοιχο αίτημα της Χρυσής Αυγής για τήρηση ενός λεπτού σιγής για τον Κ. Κατσίφα.

Ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε ότι η έκφραση λύπης προς τους οικείους του Κ. Κατσίφα για την απώλειά του είναι «δεδομένη», επισήμανε όμως ότι η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται από τις αρχές. Ο Ν. Κακλαμάνης φέρεται να επέμεινε στην ορθότητα της πρωτοβουλίας του.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την έναρξη του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ο Ν. Κακλαμάνης έκανε λόγο για «χωρίς κανένα άλλοθι καταδίκη της δολοφονίας» του Κ. Κατσίφα και ζήτησε την έγκριση της πρότασής του για την τήρηση ενός λεπτού σιγής από το σώμα των παρόντων βουλευτών, αν κι αναγνώρισε ότι διαφορετικά δεν προβλεπόταν από τον Κανονισμό της Βουλής. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός είχε απορρίψει το αίτημα της Χρυσής Αυγής, ακριβώς γιατί δεν υπήρχε σχετική απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων.

Φ. Βάκη: Η συγκυρία δεν είναι αθώα

«Η συγκυρία δεν είναι αθώα» επισήμανε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη μιλώντας Στο Κόκκινο. Η Φ. Βάκη μίλησε για «εμπόριο πατριωτισμού» κι «εθνικιστική εξαλλοσύνη» που «πυροδότησε το εθνικιστικό υπόγειο της 'γαλάζιας' πολυκατοικίας, που δυστυχώς έχει γίνει ρετιρέ». Σε ανάρτησή του στο Facebook (ολόκληρη στη σελ. 10) ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης υπογράμμισε: «Όχι, κύριε Κακλαμάνη, δεν έχεις την ομόφωνη συμφωνία μας. Όχι στο δικό μας το όνομα, τουλάχιστον. Διότι ενός λεπτού σιγή σημαίνει εμβάπτιση στην κοινοβουλευτική κολυμβήθρα του Σιλωάμ του εθνικιστικού μίσους. Ενός λεπτού σιγής, τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής έπονται».

Δείτε όλα τα σχόλια